Gratis verzending vanaf 50 euro

6 REDENEN OM VANDAAG TE GAAN SPORTEN

Waarom sporten wij?

Een betere conditie, een slank en strakker lijf!  Maar sporten doet veel meer met je.

Verbeter je geheugen

Onderzoekers hebben aangetoond dat mensen met een goede conditie een beter geheugen hebben. Door te sporten wordt de hippocampus gestimuleerd het deel van je hersenen dat essentieel is voor je leervermogen en geheugen. Daarnaast blijkt een work-out ook een positief effect te hebben op je focus en concentratie. Volgens een onderzoek van het Engelse tijdschrift Behavioural Brain Research levert één cardiotraining al een toename op van de hormonen die geassocieerd worden met een sterk geheugen.

Voor een mooiere en gezonde huid

Tijdens het sporten wordt de bloedcirculatie extra gestimuleerd, hierdoor versneld de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen en worden koolstof en afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor krijgt het lichaam en zo ook de huid een boost. Daarnaast krijgt de huid van het transpireren een reinigingsbeurt het transpiratie vocht duwt vuiligheid uit de poriën.

Voer stresshormonen af

Door te sporten worden je stresshormonen afgevoerd en na een flinke work-out voel je jezelf vaak een stuk lichter. Een work-out is dus een goede manier om rust te vinden met een gestrest lichaam. Daarnaast maken je hersenen tijdens het sporten het ’gelukshormoon’ aan, die je dan extra goed kan gebruiken.

Positief effect op je spijsvertering

De spijsvertering is belangrijk voor de opname van je voedingsstoffen uit de voedsel. Voedingsstoffen die je nodig hebt voor energie, groei en onderhoud van je lichaam. Door te bewegen worden de darmen gestimuleerd. Een goede darmwerking is van groot belang voor de aanvoer van voedingstoffen voor de opbouw en onderhoud van je lichaam.

Goed voor je creativiteit

Wetenschappers hebben vastgesteld dat sporten daadwerkelijk effect heeft op de hersenen. Door te een work-out komt er meer zuurstof in de hersenen komt verbetert de hersenfuncties. Stimuleert de aanmaak van neurotransmitters/overdracht stof , die de communicatie tussen de twee hersenhelften verbeterd  Regelmatig bewegen vergroot de kans om spontaan op nieuwe ideeën te komen.

Meer zin in sex

Sporters zijn zelfverzekerder en meer tevreden over hun lichaam en daardoor actiever in bed. Bij vrouwen heeft sporten een gunstige werking op de gevolgen van hormonale veranderingen. Regelmatig bewegen vermindert de symptomen van PMS. En wil je sexy sporten? Ga dan voor paaldansen niet alleen perfect voor je lichaam en conditie, maar met de vaardigheden die je daar leert, kan je je partner aangenaam verrassen!

 

reelyse.com 6 redenen om vandaag te gaan sporten