Gratis verzending vanaf 50 euro

CITY SKIN de nieuwe huidconditie

We weten inmiddels dat huidveroudering grotendeels komt door factoren van buitenaf. Vroeger dachten we een UV-bescherming voldoende was, maar er zijn meerdere factoren waar we rekening mee moeten houden. Niet alleen UVA en UVB stralen zijn schadelijk maar ook luchtvervuiling, blauw licht van computers, smartphones en tablets brengen ongemerkt veel schade toe aan de huid. De nieuwe huidconditie de City Skin.

City Skin

Straling, CFK’s, fijnstof, milieu- en luchtvervuiling kom je het meeste tegen in de steden. Als je in een stad woont krijgt je huid te maken met deze schadelijke en huidverouderende stoffen. Hier ontstaat de nieuwe term City Skin. Vooral in steden staat de huid meer bloot aan straling en luchtvervuiling, dit beschadigd de cellen waardoor de huid sneller veroudert.

Wat is fijnstof

In de stad heb je veel te maken met fijnstof. Deze fijnstof deeltjes komen voor in stof, roet, rook, uitlaatgassen, smog, pollen en luchtvervuiling en bevatten zuren, chemicaliën en metalen. Fijnstof legt een dun onzichtbaar laagje over je huid en dringt door tot in je poriën. Op de huid veroorzaakt fijnstof oxidatie processen waardoor vrije radicalen en ontstekingstriggers vrijkomen die de cellen beschadigen en huidveroudering veroorzaken.

Luchtvervuiling

De reactie van de huid op luchtvervuiling wordt in verband gebracht met pigmentvlekken, afbraak van collageen, beschadiging van je huidbarriere en verstoorde talgproductie.

De effecten van blauw licht

Apparaten zoals je laptop, tablet, smartphone produceren blauwe licht. Er komt steeds meer wetenschappelijk onderzoek naar de effecten hiervan op de huid. Het blijkt dat blauw licht meer invloed op de huid  heeft dan altijd werd gedacht. Blauw licht dringt dieper door in de huid dan UVA/UVB stralen, waardoor er veel meer schadelijke vrije radicale in de diepere huidlagen komen. Vrije radicalen zijn kleine deeltjes die in combinatie met zuurstof schade aan het weefsel toe brengen, in de vorm van huidveroudering en stimuleert hyperpigmentatie en ontstekingen. Totale  effect van blauw licht op je lichaam, het verstoort de melanine/slaaphormoon aanmaak waardoor je minder slaapt. Een te weinig aan slaap of een kwalitatief goede slaap, heeft grote gevolgen voor je lichamelijke conditie. Je immuunsysteem verslechterd, hormoonverstoringen, slaap problemen waardoor je lichaam en dus ook je huid zich niet goed kan herstellen en verminderde concentratie.

city skin