Gratis verzending vanaf 50 euro

CIRCADIAANS RITME by dermalogica

Ziet jouw huid er in de wintermaanden minder energiek en fit uit dan in de zomer? 

Je kunt je huid een handje helpen met het verkrijgen van een meer energieke uitstraling. Daarvoor is het belangrijk om kennis te hebben van het circadiaans ritme (ook wel het 24-uursritme) van de huid.

Circadiaans ritme

Het circadiaans ritme van de huid is het biologische ritme van de huid. Dit houdt in dat je huid iedere 24 uur fysische veranderingen doormaakt. Deze veranderingen hebben voornamelijk betrekking op de talgproductie, de vochtbalans, de pH-waarde en de temperatuur van de huid.

OVERDAG

Gedurende de dag produceert de huid meer talg en verliest deze minder vocht  dan ‘s nachts. Dit is nodig om je huid te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen, uitlaatgassen en andere factoren waar de huid gestrest van kan raken.

‘S NACHTS

‘s Nachts is de huid warmer dan overdag en heeft deze een zuurdere pH. Bovendien produceert de huid terwijl je slaapt minder talg dan overdag en verliest meer vocht. Doordat de huid zich niet hoeft te bewapenen tegen UV-stralen en andere omgevingsfactoren, kan de huid bijkomen en de schade die overdag  die overdag is opgelopen herstellen. Hierdoor kan de huid ‘s nachts droger en gevoeliger zijn, wat de nachtelijke jeuk en irritatie kan verklaren.

 

 

(bron Dermalogica)