Gratis verzending vanaf 50 euro

SUNFACTS: FUN IN THE SUN !

SUNFACTS

Zelfs op bewolkte dagen wanneer er geen zonnestraaltje is te zien, kunnen schadelijke UV-stralen blijvende schade veroorzaken aan de huid. Dat weet iedereen eigenlijk best wel maar waarom staat een zonneproduct niet boven aan ons lijstje van dagelijkse huidverzorgende producten.

Wat is het verschil tussen UVA en UVB?

Natuurlijk zonlicht bestaat voor zo’n 95 procent uit UVA en voor 5 procent uit UVB. Deze stralen verschillen sterk van elkaar en hebben daarom op verschillende manieren invloed op de huid. UVA stralen dringen tot diep door in de huid epidermis/de levende huid, waardoor ze de collageen- en elastinevezels kunnen aantasten en huidveroudering veroorzaken. Om dit gemakkelijk te onthouden staat de A ook wel voor Aging/huidveroudering. UVB-stralen zijn krachtiger dan UVA-stralen. UVB-stralen veroorzaken DNA schade en zonverbranding en daarom staat de B ook wel voor Burning/verbranden.

Welke soorten filters zijn er ?

UV-filters kunnen worden onderverdeeld in chemische/absorberende en fysische/weerkaatsende filters. Producten met chemische filters worden door de huid geabsorbeerd, ze trekken dus in de huid en zijn daarom niet vettig en hebben geen glans. Producten met fysische filters blijven op de huid liggen en zijn dikker, vetter en vaak met een gloed, waardoor ze UV-stralen weerkaatsen.

Het is belangrijk om te weten dat producten met een SPF geen volledige bescherming tegen de zon garanderen. Dus naast regelmatig smeren is het ook belangrijk om tussen 12:00 en 15:00 de zon te mijden. Zelfs glas houdt maar 50% van UVA-stralen tegen dus ook opletten in de auto en op het terras. Ook een korte blootstelling  aan UV-straling zoals even boodschappen doen of even tijdens je lunchpauze een frisse neus halen kan al schadelijk zijn.

De Dermalogica Sun Products zijn ontwikkeld met de Smart Booster Technologie deze beschermen tegen huidverbranding en -veroudering door UVA, UVB stralen en vrije radicalen. De Sun Products bevatten geen kunstmatige geur- en kleurstoffen.

dermalogica fun in the sun