Gratis verzending vanaf 50 euro

DERMALOGICA PRECLEANSE – PRECLEANSE BALM

Back to basic with Dermalogica

Als er één geheim is dat wij graag met je willen delen om de kwaliteit van je huid te verbeteren, dan is dat het volgende ”het belang van een effectieve en dagelijkse reiniging” Als we onze reinigingsroutine verwaarlozen, kunnen we een doffe huid, droge of ruwe huid krijgen. En bovendien vergroot een slechte reiniging de kans op verstoppingen en onzuiverheden, een gevoelige huid en zelfs huidveroudering.

De beste manier om je gezicht te reinigen

Zoals bekent bestaan de meeste cleansers hoofdzakelijk uit water en bevatten daarbij de nodige surfactanten/zeep om de huid te reinigen.Een van de uitdagingen tijdens het reinigen is het verwijderen van oa. waterproof- en long lasting make-up, verontreiniging  en SPF  producten. Deze producten zijn lastig te verwijderen met cleansers op waterbasis. Zelfs wanneer daarmee een dubbele reiniging zou toepassen met deze traditionele cleansers wordt de huid nog niet schoon genoeg. Een groot deel van het in vet oplosbaar vuil blijft achter op de huid, waardoor de huid dof en verstopt raakt.

dermalogicadermalogicadermalogica

Omdat het meeste hardnekkig in olie oplosbaar vuil zoals long lasting make-up, talg, luchtverontreiniging en SPF factor grondig van de huid te verwijderen heb je een substantie nodig die vergelijkbaar is. Vanuit scheikundig principe soort zoekt soort! Vette, in olie oplosbare substanties worden het best opgelost door producten op oliebasis. Een welbekend voorbeeld hiervan is oogmake-up te verwijderen met  babyolie/deze is helaas op basis van minerale oliën, om oogmake-up van de huid te verwijderen. Echter minerale oliën zijn moeilijk van de huid te verwijderen en blijft als een verstoppende film achter op de huid.
Om het meest optimale resultaat uit jouw reinigingsroutine te behalen, kun je het beste een twee-stappen reiniging van Dermalogica gebruiken. Voor de eerste reiniging wordt een ”cleanser op oliebasis” met plantaardige oliën gebruikt en vervolgt met een ”cleanser op waterbasis”. Door deze combinatie kan daadwerkelijk al het opgebouwde vuil van de huid worden verwijderd, zodat de huid optimaal schoon wordt.

dermalogica precleanse balmdermalogica precleanse balmdermalogica precleanse balmprecleanse balm

Wat is het verschil tussen de Precleanse en de PreCleanse Balm

Omdat de PreCleanse voor sommige huiden toch iets te droog was heeft Dermalogica De PreClean Balm ontwikkeld. De PreCleanse Balm geschikt voor de normale, vochtarme tot droge huid. Heb je een gecombineerde tot vette huid? Wees dan niet bang om een reinigingsproduct met olie/op plantaardige basis, te gebruiken. Reinigingsolie werkt namelijk vanuit het principe “soort zoekt soort”. De olie in dit product trekt de olie van het huidoppervlak juist aan en met water een emulsie wordt, het vuil insluit en daardoor verwijderd kan worden.

Door dagelijks net wat meer tijd en energie te steken in je reinigingsroutine, zal de kwaliteit van je huid verbeteren. Een gezonde huid is slechts een dubbele reiniging verwijderd!