Your skin by Dermalogica.

YOUR SKIN BY DERMALOGICA: VERSCHILLENDE HUIDTYPEN

Een huidtype is aangeboren/genetisch bepaald en wordt bepaald aan de hand van de talgproductie en reactiviteit van de huid.

Dit zijn de mogelijke huidtypes:

normaal

De huid voelt niet droog of vet aan en is soepel en glad. De poriën zijn zichtbaar maar niet groot. Je hebt slechts af en toe last van puistjes. Je hebt geen last van een glimmende neus en/of kin en hebt geen schrale wangen.

gecombineerd

De huid is vaak vettig bij de T-zone maar voelt verder normaal aan. Na een wasbeurt voelen sommige gedeeltes van je huid droog en andere gedeeltes zacht. Je hebt regelmatig last van puistjes en mee-eters in de T-zone.

droog

Jouw huid heeft een dunne structuur. Bij het aanraken van je huid voelt deze droog. Jouw huid ziet er vaak mat en dof uit en je poriën zijn heel fijn. Na een wasbeurt voelt je huid trekkerig en/of rood aan. Je hebt zelden of nooit last van puistjes.

vet

Jouw huid voelt zeer vet aan. De textuur van je huid is dik en ruw. Je hebt grote, zichtbare poriën en je huid glimt vaak. Ook heb je regelmatig last van puistjes en mee-eters.

acne

Jouw huid heeft eigenlijk altijd last van verstoppingen en ontstekingen, waardoor puistjes en mee-eters ontstaan.

gevoelig

Jouw huid raakt makkelijk geïrriteerd. Je hebt regelmatig last van jeuk, schilferige plekjes, roodheid of een branderig gevoel. Na een wasbeurt voelt je huid droog aan en jeukt het op bepaalde gebieden. Je hebt af en toe last van puistjes.

Een huidtype is niet hetzelfde als een huidconditie, aangezien een huidtype genetisch bepaald is, wordt een huidconditie veroorzaakt door diverse in- en externe factoren.

YOUR SKIN BY DERMALOGICA: VERSCHILLENDE HUIDCONDITIES

Een huidconditie wordt veroorzaakt door interne en externe factoren, zoals hormonen, leefstijl, stress, voeding en blootstelling aan UV-stralen. Ook een operatie, medicatie en ziekte kunnen bijdragen tot verschillende huidcondities. Het is mogelijk om tegelijkertijd verschillende huidcondities te hebben, en deze condities kunnen van dag tot dag verschillen. Bovendien kunnen de verschillende huidcondities bij alle huidtypes voorkomen.

gedehydrateerd

De huid vraagt om hydratatie. Dat uit zich in droogtelijntjes, schilfers en soms roodheid rond de ogen.
Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Hyaluronzuur, Sodium PCA en Aloë Vera.

Let op: een gedehydrateerde huid verschilt van een droog huidtype!

gevoelig

De huid vraagt om kalmering. Dat uit zich in een reactieve huid met bijvoorbeeld roodheid, uitslag, jeuk, schraal of kapotte haarvaatjes. Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Rode Berenklauw, Haver, Gember en Bisabolol.

veroudering

De huid vraagt om versteviging. Deze huidconditie kan een gevolg zijn van het natuurlijke verouderingsproces, maar ook van een slechte levensstijl, stress, genetisch en  overmatige blootstelling aan de zon. Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Retinol, Peptides, Vitamine A, C en E.

pigmentatie

Deze huid vraagt om verheldering en egalisering. Dat zie je aan hyperpigmentatie of vlekjes op de huid. Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Vitamine C, Witte Thee en Zoethout.

onzuiverheden

Deze huid vraagt om een goede reiniging. Het verwijderen van overtollig talg is hierbij erg belangrijk. Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Salicylzuur, Zwavel en Klei.

YOUR SKIN BY DERMALOGICA: EEN GOEDE REINIGING VAN HET GEZICHT

Wist je dat de kans groot is dat je, ondanks het dagelijks reinigen van je gezicht, je toch rondloopt met een vieze gezichtshuid? Uit onderzoek van het International Dermal Institute (IDI), het onderzoekscentrum van Dermalogica, is gebleken dat de meeste mensen slechts 20 seconden de tijd nemen om hun gezicht te reinigen.

Slechts een aantal seconden reinigen met een reiniger en water is niet voldoende om je gezichtshuid goed schoon te krijgen, zeker niet nu we leven in een tijd waarin de lucht vervuild is en veel cosmetica wordt gebruikt. Het gevolg: overtollig talg, UV-filters, resten make-up en vuil blijven op de huid zitten. Dit kan onzuiverheden en verstoppingen veroorzaken.

Omdat een grondige reiniging van groot belang is voor een gezonde huid heeft Dermalogica een systeem van dubbele reiniging ontwikkeld. De reiniging begint altijd met PreCleanse of PreCleanse Wipes. Dit product verwijdert vuil dat in water en olie oplosbaar is, en verwijdert bovendien (waterproof) make-up en overtollig talg. De tweede stap in het reinigingsritueel is het gebruik van een cleanser om je huid grondig schoon te maken en te verzorgen.  Deze reiniger moet op een vochtige huid gemasseerd worden en vervolgens met ruim lauw/warm water worden afgenomen. Gebruik een reiniger nooit op een watje.

Wist je dat: Het is even belangrijk om je gezicht ’s ochtends als ’s avonds te reinigen. Tijdens het slapen produceert het lichaam talg. Daarom is het belangrijk om je gezicht ’s morgens vrij te maken van overtollig talg en vuil. Bovendien wordt een huidverzorgingsproduct beter opgenomen op een goed gereinigd gezicht!

YOUR SKIN BY DERMALOGICA: IS JOUW HUID DROOG OF VOCHT ARM?

Er bestaat een groot verschil tussen een droge huid, tekort aan vet/talg en een vochtarme huid, tekort aan vocht toch kunnen ze hetzelfde aanvoelen. De cellen in die huidlagen behoren 10% vocht te bevatten wanneer dat minder is noemen we de huid vochtarm dit kan bij ieder huid type voorkomen.

Ten eerste is er het type huid en ten tweede is er een huidaandoening. Uw type is wat je van nature mee geboren bent zoals een vette, normale of droge huid.

De huidconditie echter is afhankelijk van in- en externe omgevings factoren.

Wij hebben de verschillen voor je op een rijtje gezet.

droge huid:

 • Is een huidtype: genetisch bepaald
 • Heeft een tekort aan talg /vet
 • Voelt overal droog, ook op handen en hoofdhuid
 • Is gevoelig voor voortijdige veroudering
 • Heeft constant voeding nodig
 • Heeft behoefte aan zeer olierijke producten

vochtarme huid:

 • Is een huidconditie, kan bij iedereen voorkomen
 • Heeft een gebrek aan vocht
 • Kan vet en droog tegelijk aanvoelen
 • Komt en gaat: afhankelijk van verschillende factoren, zoals omgeving, seizoenen, levensstijl en voeding
 • Heeft behoefte aan hydraterende producten

Mogelijke symptomen van zowel een droge als vochtarme huid: schilferig, jeuk, gevoelig, trekkerig, dof

YOUR SKIN BY DERMALOGICA: VERSTOPPENDE INGREDIENTEN

Je hebt vast wel eens gehoord van comedogene/verstoppende ingrediënten. Deze ingrediënten werken de gezondheid van de huid tegen en kunnen comedonen/mee-eters, irritatie en pigmentvlekken veroorzaken. Deze stoffen worden vaak gebruikt in make-up en huidverzorgingsproducten en kunnen de huid ook enorm uitdrogen en dragen niet bij aan de gezondheid van de huid.

Welke ingrediënten kun je beter vermijden:

 • Zeep: zepen bevatten uitdrogende, alkalische stoffen die zeer uitdrogend werken op de huid.
 • SD alcohol (harde alcohol): harde alcohol werkt zeer uitdrogend op de huid en kan tevens verstoppingen veroorzaken.
 • Lanoline: lanoline is een vettige substantie uit de vacht van schapen. Het wordt veel toegepast in cosmetica om de huid te hydrateren, te verzachten en glad te maken. Het heeft echter als nadeel dat het de huid kan verstoppen en puistjes kan veroorzaken.
 • Parfum: parfum bevat chemische geurstoffen die;  acne kan verergeren, pigmentvlekken kunnen veroorzaken, de huid gevoelig kan maken en de oorzaak kan zijn voor overgevoeligheid of allergische reactie voor de zon .
 • Kunstmatige kleurstoffen: deze stoffen hebben een sterk comedogene werking en kunnen onzuiverheden verergeren.
 • Minerale olie: minerale olie voorkomt vochtverlies uit de opperhuid omdat het een afsluitende werking heeft. Het wordt in veel producten gebruikt maar verergert acne.

Welke ingrediënten gebruikt Dermalogica ter vervanging van deze comedogene ingrediënten:

 • Saponaria (is een natuurlijk zeepkruid): dit natuurlijke ingrediënt wordt gebruikt ter vervanging van zeep.
 • Hamamelis (is toverhazelaar): deze natuurlijke alcohol wordt gebruikt ter vervanging van SD alcohol (harde alcohol).
 • Esentiële oliën en botanicals: ter vervanging van kunstmatige geurstoffen
 • Ijzeroxides: ter vervanging van kunstmatige kleurstoffen

YOUR SKIN BY DRMALOGICA: STELLING OVER HUIDVERZORGING

stellingen over huidverzorging

Als het om huidverzorging gaat doen heel wat fabels en feiten de ronde. Maar wat is hier nu eigenlijk van waar? Wij geven je 5 veel voorkomende stellingen en het antwoord daarop!

bewaar je huidverzorgingsproducten niet in de badkamer, want dan verliezen ze aan werking

Niet waar (tenzij in een potje verpakt). De meeste huidverzorgingsproducten zijn uitvoerig getest en zo samengesteld dat ze hitte en kou weten te doorstaan. Dit moet ook wel, omdat de producten vaak van ver verscheept worden en ze kunnen worden blootgesteld aan extreme temperaturen. Daarom zouden ze zeker hun werking moeten behouden in je badkamer. Desalniettemin is het wel aan te raden om je producten zo min mogelijk bloot te stellen aan zonlicht en water en zonlicht, omdat dit een voedingsbodem is voor bacteriën.

Hoewel producten dus niet hun werking zullen verliezen door hitte en kou, kunnen ze wel aan werking verliezen wanneer je ze niet goed afsluit, of wanneer ze verpakt zitten in een potje. Iedere keer dat je het potje opent, wordt het product blootgesteld aan bacteriën. Er bevinden zich niet alleen bacteriën in je badkamer zelf, maar ook op je vingers waarmee je in het potje crème gaat. Het is daarom belangrijk om producten te kopen die in tubes of pompsystemen verpakt zitten en Dermalogica kiest er dan ook bewust voor om haar producten enkel in tubes en pompsystemen te verpakken.

ik heb een donkere huid dus ik hoef mezelf niet in te smeren met zonnebrandcrème

Niet waar. Donkere huidtypes, zoals Aziaten, Spanjaarden en Afrikanen zullen snel bruin worden en zelden verbranden. Dat wil echter niet zeggen dat hun huid door de zon niet verouderd of dat zij geen huidkanker kunnen krijgen!  Hele donkere, zwarte huid heeft een natuurlijke SPF van ongeveer 13-16, en filtert daardoor 2x zoveel UV-stralen als een witte huid. Maar dat betekent niet dat deze mensen immuun zijn voor zonschade. Mensen met een donkere huid hebben echter wel vaak de instelling dat zij beschermt zijn (waarschijnlijk omdat ze niet verbranden). Maar, huid is huid, en zou altijd beschermt moeten worden.

goede genen = goede huid

Niet waar. Mijn oma en mijn moeder zien er jong uit voor hun leeftijd, dus ik heb geluk? Hoewel genen een rol spelen in huidveroudering, hebben externe factoren zoals leefstijl, stress, blootstelling aan zonlicht etcetera, veel meer invloed op de manier waarop we oud worden. Het is dus altijd belangrijk om gezond te leven en goed te zorgen voor je huid. Lees hier meer over in het artikel over intrinsieke en extrinsieke huidveroudering.

je kunt het beste beginnen met een oogcrème op je 20e levensjaar

Waar. De huid rondom de ogen is het dunst, waardoor tekenen van huidveroudering daar als eerste zichtbaar zijn. Bovendien kan make-up en een gebrekkige UV-bescherming ervoor zorgen dat dit gebied extra gevoelig is voor huidveroudering. Het is daarom niet verkeerd om al vroeg te beginnen met een oogproduct. Breng het product aan met je ringvinger (die geeft de lichtste/meest subtiele aanraking) en maak cirkelende bewegingen richting je neus. Het is daarnaast belangrijk om niet teveel van een product te gebruiken. Gebruik ongeveer de hoeveelheid ter grootte van een rijstkorrel.

ik gebruik foundation met spf30, dus ik ben voldoende beschermd tegen de zon

Niet waar. De kleine hoeveelheid zonbescherming in een foundation is niet genoeg om jezelf te beschermen tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Je zou ongeveer een theelepel van een zonbeschermingsproduct moeten aanbrengen op je gezicht en hals om de genoemde factor 30 bescherming te krijgen. Daarnaast is het belangrijk om jezelf, als je gedurende de dag wordt blootgesteld aan de zon, iedere 2 uur opnieuw in te smeren. Het is daarnaast een fabel dat een SPF15 in een moisturizer met daaroverheen een SPF30 in je foundation bij elkaar samen als een SPF45 bescherming geeft. De factor komt dan namelijk overeen met SPF20.

YOUR SKIN BY DERMALOGICA: HUIDBARRIÈRE VERSTERKEN

Merk je dat jouw huid schilferig en geïrriteerd is? Dan is jouw huidbarrière misschien beschadigd!

Je kunt een beschadigde huidbarrière voorkomen en behandelen door producten te gebruiken die hoge concentraties waterbindende stoffen/humectanten  en herstellende ingrediënten bevatten.

Er zijn drie stoffen die een beschadigde huidbarrière kunnen voorkomen:

-1-   Hyaluronzuur/cross-linked is een stof die van nature in de huid voorkomt. Het is intensief hydraterend en heeft een sterk vochtvasthoudend vermogen. Hyaluronzuur is in staat om 1000 keer zijn eigen gewicht in water vast te houden. Cross-linked Hyaluronzuur heeft een nog groter vochtvasthoudend vermogen en is daarom een geavanceerde vorm van Hyaluronzuur.

-2-   Sodium PCA komt van nature voor in de NMF waar het ervoor zorgt dat de hoorncellen niet onnodig vocht verliezen. Sodium PCA is zeer goed in staat om vocht vast te houden en helpt de vochtbalans te ondersteunen. Daarnaast is Sodium PCA onmisbaar bij het verminderen van ontstekingsreacties.

-3-    Dimethicone en Cyclomethicone zijn organische ingrediënten die afkomstig zijn van silica/rotsachtig mineraal. Deze plantaardige siliconen zorgen ervoor dat een beschadigde huidbarrière wordt hersteld en helpen littekens te verminderen, waardoor de huid niet onnodig vocht verliest en beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Producten die een hoog percentage Dimethicone en Cyclomethicone bevatten hebben een zijdezachte textuur, waardoor ze aanvoelen als een tweede huid.