Gratis verzending vanaf 50 euro

ZONBESCHERMING OP VAKANTIE

ZONBESCHERMING EN HUIDVERZORGING OP VAKANTIE

Twijfel jij ook altijd over welke verzorgingsproducten je wel of niet meeneemt op vakantie? Dat is vanaf nu verleden tijd! Of je nu op strandvakantie of stedentrip gaat, een vliegreis maakt of niet: de belangrijkste producten inclusief bijpassende huidtips.

Strandvakantie

Tip 1   Zonbescherming. Wanneer je op strandvakantie gaat, is een Breedspectrum zonbeschermingsproduct de belangrijkste huidbehoefte. Het volstaat niet om jezelf eenmalig in te smeren wanneer je de zon in gaat. Regelmatig en goed insmeren is een must om de huid te beschermen tegen zonverbranding en vroegtijdige huidveroudering. Neem als stelregel een volle theelepel voor je gezicht en 1 á 2  eetlepels voor het lichaam. Herhaal dit om de twee uur en blijf tussen 12.00 en 15.00 uit de zon.

Tip 2   Herstel en verzorg. Na veelvuldige blootstelling aan UV-stralen is nazorg en herstel van de huid belangrijk. Aftersun is nu je beste vriend! Kies voor een Aftersun met ingrediënten als Japanse Els en Groene Thee. Deze ingrediënten versnellen het herstel van de huid.

Tip 3   Hydratatie na het zwemmen. Of je nu kiest voor de zee of een zwembad, je huid kan flink worden aangetast door chloor en zout. Dit kan leiden tot vochtverlies, dehydratatie en uitdroging van de huid, doordat deze wordt ontdaan van natuurlijke vetten. Spoel je huid daarom na het zwemmen direct af om vochtvermindering te voorkomen en de huid niet onnodig uit te drogen. Verzorg de huid vervolgens met een hydrateren crème.

Stedentrip

Tip 1   Bescherm tegen schadelijke stoffen. Het verblijf in een drukke stad kan verschillende huidproblemen veroorzaken, zoals dehydratatie, droogte en roodhuid. Dehydratatie van de huid kan het de talgproductie stimuleren, waardoor onzuiverheden kunnen ontstaan. Om deze huidproblemen te voorkomen, is een schone gezichtshuid een must. Kies bij voorkeur zowel ‘s ochtends als ‘s avonds voor een dubbele reiniging met de PreCleanse of PreCleanse Wipes en vervolgens een cleanser.

Tip 2   Hydratatie boost. Hydrateer je huid voldoende voorafgaand aan een lange dag in een stad. Zorg ervoor dat je altijd een hydraterende toner in je tas hebt om gedurende de dag voldoende gehydrateerd te blijven. Geef de huid bovendien een hydratatie boost van binnenuit door minstens acht glazen water per dag te drinken!

Tip3   Ook in de stad schijnt de zon! Bescherm je huid tijdens een steden trip altijd met breedspectrum zonbescherming product. Ook met een SPF van 50 is één keer smeren niet voldoende dus neem die Solar Defence Booster mee in je tas.

dermalogica zonbescherming