Gratis verzending vanaf 50 euro

BEAUTY ABC: Antioxidanten

Antioxidanten zijn in staat om de vrije radicalen te neutraliseren;  de nummer één veroorzaker van huidveroudering.

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten zijn een combinatie van vitaminen en mineralen die ons beschermen tegen vrije radicalen. Deze vitamines en mineralen zorgen voor een gezonde stofwisseling en helpen bij het uitscheiden en afvoeren van vrije radicalen. Vaak bevatten antioxidanten Vitamine A, Vitamine B6, Vitamine C, Vitamine E, Seleen, Zink, Koper, Mangaan, Carotenoïden en Flavonoïden.

Wat zijn vrije radicalen?

Vrije radicalen zijn kleine, uiterst actieve, agressieve deeltjes die veel schade aan ons lichaam kunnen aanrichten. De vorming van vrije radicalen ontstaan bij normale stofwisselingsprocessen in ons lichaam. Het aantal vrije radicalen neemt extra toe door stress, bij ziektes, roken, zonnen, luchtverontreiniging, alcohol e.d.

Antioxidanten in huidverzorging.

Vitamine E of tocopherol genoemd, beschermt de celmembraan tegen oxidatieve stress en vroegtijdige zon-schade zodat dat huidveroudering en cel-schade afnemen.

Vitamine C of ascorbinezuur genoemd, verbetert de collageenproductie, vermindert hyper pigmentatie, repareert de huid, vermindert inflammatie/roodheid en geeft ook UV-bescherming.

Vitamine A of retinol genoemd. Retinol creëert betere en sterkere cellen en verhoogt de productie van huidverbeterende ceramiden, die in staat zijn om vocht in de huid beter vast te houden. Voldoende vocht in de huid zorgt voor een vitaal uiterlijk met minder rimpels en een natuurlijke glans. Een must voor iedereen die zijn of haar huid jong wil houden.

Antioxidanten gaan de vorming van vrije radicalen tegen. Daarom gebruikt Dermalogica in haar producten krachtige antioxidanten zoals polyfenolen, vitamines en mineralen. Om de werking van deze antioxidanten te versterken, maakt Dermalogica in sommige producten gebruik van de unieke Liposomen Technologie, waarbij antioxidanten worden ingekapseld en dieper in de huid kunnen doordringen.

 

AGESMART Antioxidant hydramistAGESMART MAP-15 regeneratorAGESMART Super rich repairAGE_Smart_Age_reversal_eye_complex_image_hirezMulti_Vitamin_Power_Serum_22ml_Recht (1)

De hoeveelheid antioxidanten in voeding wordt uitgedrukt in ORAC-waarden (Oxygen Radical Absorbance Capacity). De dagelijkse hoeveelheid om je lichaam te voorzien van de nodige bescherming is 3000-5000 ORAC-eenheden. Dit zegt je waarschijnlijk niet zoveel, maar goede indicatoren voor producten met grote ORAC-eenheden zijn felheid, rood, geel en oranje en versheid van een product.

Wil je wat vaker antioxidanten toevoegen in je dagelijkse leven? Houd dan deze vier regels in je achterhoofd!

  • Regel 1: Eet veel groenten en fruit met felle kleuren en wissel de kleur zoveel mogelijk af.
  • Regel 2: Eet vaker rauwe noten, zaden en pitjes. Dit kan als tussendoortje, maar ook gemakkelijk door yoghurt, salades en zelfs als extraatje op je brood.
  • Regel 3: Wanneer je alcohol nuttigt, kies dan voor rode wijn of bier.
  • Regel 4 : Eet vaker pure chocolade, minimaal 70 procent cacao, als tussendoortje.