Gevoelige huid herken de 3 symptomen new

gevoelige


• Kenmerken van een gevoelige huid roodheid, irritatie en dehydratatie
• Tips om een gevoelige huid te verminderen en in de toekomst te voorkomen


Herken de 3 symptomen van een gevoelige huid

roodheid icon

Roodheid

Ongeacht of iemand altijd een gevoelige huid heeft of slechts een bepaalde periode gevoeligheid ervaart. Gevoeligheid uit zich bij veel mensen in roodheid, warme huid, rode bultjes, rode vlekken en irritaties. De oorzaken variëren van overmatige blootstelling aan de zon, allergieën, irritatie door bepaalde ingrediënten in cosmetica, over-exfoliatie, stress, hormonen en pittig/gekruid eten. Je hoeft niet met roodheid te leren leven! Als je weet wat de roodheid veroorzaakt kun je triggers voorkomen. Gebruik producten die specifiek zijn geformuleerd om roodheid aan te pakken, hydrateren en de huidbarrière versterken. Zoals producten van de UltraCalming lijn in combinatie met een moisturizer met SPF.

irritatie

Irritatie

Een gevoelige huid kan pijn doen! Het komt vaak voor dat mensen jeuk, steken en/of een branderig gevoel ervaren. Oorzaken van huidirritatie verschillen per persoon, maar de meest voorkomende oorzaak is een verslechterde barrière lipidelaag. Wanneer deze barrière gezond is beschermt deze de huid tegen vochtverlies en irriterende, externe factoren. Bepaalde factoren kunnen de lipidelaag aantasten met als gevolg huidirritatie. Factoren die de lipidelaag kunnen verstoren zijn bijvoorbeeld irriterende ingrediënten zoals SD alcohol, kunstmatige geurstoffen, parfum, overmatige exfoliatie en allergenen in de lucht. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om huidirritatie te behandelen en te voorkomen. Gebruik huidverzorgingsproducten die de huidbarrière versterken en beschermen. Was je gezicht niet met heet water, want dat stript de natuurlijke barrière lipidelaag.

dehydratatie

Dehydratatie

Een trekkerige of ruwe huid, fijne lijntjes, schilfertjes, een droge huid kan zich op verschillende manieren uiten, maar de hoofdoorzaak is altijd dehydratatie. Wanneer de huidbarrière is aangetast is de huid niet alleen sneller gevoelig maar kan ook moeilijk vocht vasthouden. Om dehydratatie te voorkomen is het ten eerste belangrijk om voldoende water te drinken! Daarnaast is het belangrijk om een goede moisturizer te gebruiken, zonder kunstmatige geurstoffen en SD alcohol. Spray gedurende de dag met de
Multi Active Toner en  Skin Hydrating Booster voor extra hydratatie zodat de huid kan herstellen.

bron Dermalogica