Heb je last van een droge huid new/oke

heb


• Heb je een droge huid dan gaat het om meer dan dehydratie
• Een droge huid heeft van nature een zwakkere barrière lipidelaag wat leidt tot vochtverlies, uitdroging en
snellere huidveroudering

• Weet wat de echte oorzaak is van een droge huid en behandel een droge huid vanaf de bron!


Heb je last van een droge huid en zoek je waarschijnlijk naar ultra-hydraterende producten voor snelle verlichting. Maar wist je dat een droge huid meer nodig heeft dan enkel hydratatie?

Uit het laatste wetenschappelijke onderzoek is aan getoond dat een gezonde huid begint met de juiste balans van een sterke barrière lipidelaag, hydratatie en een optimaal werkend microbioom/ook de microbiële omgeving genoemd. Als één van deze factoren uit balans is, kan de huid er aangetast uitzien en aanvoelen. Mensen met een genetische droge huid/atopisch hebben van nature een zwakke lipide barrièrelaag. Dat wil zeggen de huid maakt niet genoeg lipides/veten aan om de huid in optimale gezondheid te houden. Maar laten we de barrière lipidelaag eens beter wat bekijken en ontdek hoe jij de jouwe kunt versterken voor een gezonde, gehydrateerde huid.

wat is de barrière lipidelaag

De barriere lipidelaag bevind zich in de buitenste huidlaag/hoornlaag is gelegen in het stratum corneum.  Deze laag is de eerste verdedingslaag van de huid tegen uitdrogende factoren van binnen- en buitenkant. Denk aan lipides als het “cement” die jouw huidcellen de “bouwstenen” bijeenhouden en de zorgen voor een sterke barrière lipidelaag. Met als gevolg dat een sterke barrière lipidelaag voorkomt overmatig vochtverlies en houdt externe stressoren buiten zoals UV-straling, temperatuurschommelingen, bacteriën en schimmels, virussen, irriterende stoffen en allergenen.

gezond ongezond
gezonde barrière lipidelaag verstoorde barrière lipidelaag

wat gebeurt er als de barrière lipidelaag van de huid verstoord is?

Wanneer de barrière van de huid verzwakt is, zal de huid eerst vocht verliezen. Dit resulteert in schilfers, irritatie, een doffe uitstraling en droogte lijntjes. Op dit moment is de huid vatbaarder voor stressoren van buitenaf en vertoont sneller tekenen van voortijdige huidveroudering.

wat veroorzaakt nog meer een verstoorde lipidelaag?

Wanneer je een droge huid hebt, heb je van nature een minder sterke barrière lipidelaag, maar er zijn ook andere factoren die de huidbarrière kunnen aantasten. Door ook hier op te letten, kun je de droge huid beter onder controle krijgen.

  • Huidveroudering vermindert de aanmaak van lipides op den duur.
  • Seizoensveranderingen zoals koudere temperaturen en lage luchtvochtigheid kunnen leiden tot verminderde aanmaak van lipides en een verhoogde gevoeligheid.
  • Reinigen, over exfoliëren en bepaalde skincare ingrediënten zoals Alcohol, Aceton en agressieve surfactanten kunnen de huid uitdrogen en barrière strippen.
  • Voeding een verminderde vetconsumptie kan leiden tot minder aanmaak van lipides
  • Stress, UV-straling en bepaalde huidziektes kunnen de huidbarrière beschadigen of het herstel vertragen.

wat heeft een droge huid nodig

Een gezonde huid begint met de juiste balans tussen je barrière lipidelaag, hydratatie en een optimaal werkend microbioom. Als één van deze factoren uit balans zijn krijg je last van huidproblemen. Heb je van nature een droge huid dan heb je een zwakke lipide barrierelaag. Dat wil zeggen de huid maakt niet genoeg lipides/vetachtige stoffen aan om de huid in optimale gezondheid te houden

Dermalogica’s Intensive Moisture Balance voedt tot 10 lagen diep in de huid om de barrière lipidelaag te herstellen. De Intensive Moisture Balance is voorzien van het hypermoderne BioReplenish Complex™. Dit complex werkt op moleculair niveau om de lipides in balans te brengen en de barrière lipidelaag te herstellen.

bron dermalogica