Gratis verzending vanaf 50 euro

Droge of vochtarme huid wat is het verschil?

Hoe herken je een droge of vochtarme huid

Er bestaat een groot verschil tussen een droge huid tekort aan vet/talg en een vochtarme huid tekort aan vocht, maar toch kunnen ze hetzelfde aanvoelen. De cellen in de opperhuid behoren 10% vocht te bevatten wanneer dat minder is noemen we de huid vochtarm dit kan bij ieder huid type voorkomen.
Ten eerste kijk naar je huidtype en vervolgens kijk je naar je huidconditie. Je huidtype is wat je van nature mee geboren bent zoals een vette, normale of droge huid en je huidconditie is afhankelijk van externe factoren. Lees huidtype versus huidconditie

Wij hebben de verschillen voor je op een rijtje gezet

Droge huid

is een huidtype is genetisch bepaald
heeft een tekort aan talg /vet
voelt overal droog ook het lichaam
is sneller gevoelig voor voortijdige veroudering
heeft constant voeding nodig
heeft behoefte aan zeer olierijke producten
is sneller geïrriteerd

Vochtarme huid

is een huidconditie kan bij iedereen voorkomen
heeft een gebrek aan vocht
kan vet en droog tegelijk aanvoelen
komt en gaat, afhankelijk van verschillende factoren zoals omgeving, seizoenen, levensstijl, stress, verwarming en airco en voeding
heeft behoefte aan hydraterende producten

Oorzaken droge of vochtarme huid

Een droge of vochtarme huid kan verschillende oorzaken hebben. Sommige oorzaken zijn natuurlijk, maar vaak valt er ook wat aan te doen door middel van een aanpassing in de leefstijl of met de juiste producten. Hieronder hebben wij verschillende oorzaken van een droge of vochtarme huid voor je op een rijtje gezet:

Het natuurlijke verouderingsproces, naarmate we ouder worden loopt de talgproductie terug hierdoor wordt de huid droger. Daarnaast wordt de doorbloeding van de huid minder waardoor de huid minder voedingsstoffen van binnenuit krijgt.
De trend van vetvrij of weinig vet diëten ontzegt ons lichaam huidvriendelijke essentiële vetzuren. Deze zijn belangrijk voor een gezond en goed functionerend lichaam. Deze vetzuren zijn nodig om zuurstof via het bloed te vervoeren, ze voorkomen voortijdige veroudering, vochtverlies uit de cellen van de huid, het droog worden van de huid en ze houden de huid soepel, goed gehydrateerd en gezond.
Invloeden van buitenaf zoals luchtvochtigheid, blootstelling UV-stralen, weersomstandigheden, warm en koud weer.
Leefstijl, wel/geen gebruik van SPF, gezond eten, roken, stress en beweging.
Verwarming en airco