Gratis verzending vanaf 50 euro

Dubbele reiniging voor de droge vochtarme huid

• Heb je een droge/vochtarme huid gebruik zachte, romige, niet-schuimende cleansers!  
• Vermijd warm/heet water bij het reinigen
• Gebruik geen huidstrippende ingrediënten Alcohol, Aceton, AHA’s, BHA’s en Retinoïden die de huid irriteren

Veel cleansers bevatten agressieve surfactanten. Dit zijn stoffen met een sterk ontvettende werking. Wat betekend dat ze de beschermende vetten en eiwitten van je huid verwijderen waardoor de barrière lipidelaag verstoort en de huid uitdroogt. Daarom heeft Dermalogica geen surfactanten in haar reinigers. Voelt jouw huid na het reinigen strak en geïrriteerd aan? Dan is dit geen goede cleanser voor jouw huid.

Waarom is die barrière lipidelaag zo belangrijk

De barriere lipide laag beschermt je huid tegen uitdrogen. Als de lipidelaag verzwakt is verliest je huid sneller vocht. Waardoor de huid sneller uitdroogt en geïrriteerd raakt .

Welke cleanser gebruikt je bij een droge, gevoelige en vochtarme huid

  • droge/vochtarme huid kies voor de combinatie PreCleanse Balm met de Intensive Moisture Cleanser 
  • een gevoelige snel geïrriteerde huid ga voor de combinatie PreCleanse Balm met de Ultra Calming Cleanser

Waarom 2 keer reinigen

Haal het beste uit je huidverzorging die begint met een ultra schone huid met de dubbele reiniging van Dermalogica.

  • 1   begin met de PreCleanse Balm dit verwijderd make-up en hardnekkig vuil zonder de barrière lipidelaag/huidbarriere aan te tasten.
  • 2  na het afspoelen van de PreCleanse Balm reinig met de Intensive Moisture Cleanser een olie en water cleanser. Een reiniger die niet alleen vuil in water en olie oplost maar ook de huid verzorgt tijdens het reinigen. Plantaardige oliën helpen om de barrière lipidelaag in tact te houden.
  • Gebruik lauwwarm water. Heet water tast de beschermende huidbarriere aan waardoor de huid uitdroogt en kan gaan trekken en jeuken.
  • Breng direct na reiniging een moisturizer aan. Dit versterkt de barrière lipidelaag en sluit vocht in. Spray een hydraterende toner op de huid voor het aanbrengen van de moisturizer, dit zorgt voor een product boost. Voedende moisturizers zoals Intensive Moisture Balance bevatten ingrediënten zoals Ceramides, Vrije Vetzuren en Sterolen om de huid te beschermen tegen uitdroging.

Tips en trucs

Heb je een droge/vochtarme huid vermijd huid strippen ingrediënten zoals Alcohol, Acetone, AHA’s, BHA’s en Retinoïden. Ook producten met met minerale oliën kunnen harde alcoholen bevatten die de huidbarriere irriteren. Deze ingrediënten kunnen de huid over exfolieren, lipides uitputten en een strakgespannen gevoel geven door de lipide barrière/huidbarriere aan te tasten.

Breng direct na de dubbele reiniging een moisturizer aan. Gebruik voor een droge/vochtarm huid de Intensive Moisture Balance Dit versterkt de barrière lipide laag en sluit het vocht van de huid in.

Een droge huid reinigen zonder afbreuk te doen aan je barrière lipidelaag is de eerste stap naar het verlichten van ongemakken en het bevorderen van een gezond uitziende, stralende huid.