Gratis verzending vanaf 50 euro

Oplossing voor een ouder worden de huid

Huidveroudering kan niet worden teruggedraaid. Wat je ook hoort, leest en wat je ook graag zou willen geloven. Wel kunnen de kenmerken van ouder wordende huid verzacht/verminderd en kunnen verdere tekenen van huidveroudering worden beperkt. Dermalogica gelooft niet in anti-rimpelproducten, maar in het aanpakken van de drie oorzakens van huidveroudering. Daarom focust Dermalogica zich op de 3 processen die huidveroudering veroorzaken en op het stopzetten of vertragen van deze processen.

Onderzoek naar huidveroudering

Door veelvuldig onderzoek is Dermalogica in staat om oplossingen te bieden die huidveroudering vertragen. Deze oplossingen zijn verwerkt in onze AGE smart™ productlijn, die zich focust op het inzetten van ingrediënten die op biochemisch niveau werken. Deze ingrediënten zijn onder andere antioxidanten  zoals Vitamine A, C en E, Glucosamine, peptiden, Hyaluronzuur en Melkzuur. Dagelijks gebruik van een SPF /zonnefactor is uiteraard ook van belang om huidveroudering tegen te gaan, aangezien blootstelling aan UV-stralen één van de belangrijkste oorzaak is van huidveroudering.

De oorzaken van huidveroudering

er zijn drie veroorzakers van huidveroudering:

  • vrije radicalen
  • enzymen die wondheling stimuleren
  • versuikering van het collageen

huidveroudering tegengaan

Er zijn meerdere mogelijkheden om de drie veroorzakers van een ouder wordende huid aan pakken:

Het gebruik van antioxidanten de oplossing tegen vrije radicalen.
Antioxidanten gaan de vorming van vrije radicalen tegen. Daarom gebruikt Dermalogica in haar producten krachtige antioxidanten, zoals polyfenolen, vitamines A,C en E en mineralen. Om de werking van deze antioxidanten te versterken maakt Dermalogica in sommige producten gebruik van de unieke Liposomen Technologie, waarbij antioxidanten worden ingekapseld en dieper in de huid kunnen doordringen.

Het gebruik van anti-enzymentechnologie, de oplossing tegen enzymen die wondheling stimuleren
Om de afbraak van proteïnen tegen te gaan heeft Dermalogica een anti-enzymentechnologie ontwikkeld. Hierdoor kan over-activatie van de wondhelingenzymen worden tegengegaan. Belangrijke ingrediënten hierbij zijn peptides, Soja, Witte Thee en Vitamine A/Retinol.

Het gebruik van suikervalpeptides, oplossing tegen versuikering van het collageen.
Om te voorkomen dat ons collageen gaat verkleven, worden bepaalde peptides gebruikt als suikerval om versuikering tegen te gaan. Deze suikerval is een zeer unieke technologie speciaal door Dermalogica ontwikkeld. Het werkt als een soort ‘val’ voor suikers. Wanneer we suiker consumeren, gaan de suikers zich hechten aan de peptides in plaats van het collageen. Hierdoor wordt meer collageen beschermt en kunnen we huidveroudering tegengaan. Wat is versuikering?