Gratis verzending vanaf 50 euro

Reinigen de meest belangrijke stap in huidverzorging

Is het genoeg om je huid te reinigen met alleen water?

Wist je dat de kans groot is dat je, ondanks het dagelijks reinigen van je gezicht, je toch rondloopt met een vieze gezichtshuid? Uit onderzoek van het International Dermal Institute/IDI, het onderzoekscentrum van Dermalogica, is gebleken dat de meeste mensen slechts 20 seconden de tijd nemen om hun gezicht te reinigen.
Slechts een aantal seconden reinigen met een reiniger en water is niet voldoende om je gezichtshuid goed schoon te krijgen, zeker niet nu we leven in een tijd waarin de lucht vervuild is en veel cosmetica wordt gebruikt. Het gevolg overtollig talg, UV filters, make-up resten, verontreiniging en vuil blijven op de huid zitten. Dit kan irritaties, onzuiverheden en verstoppingen veroorzaken. Het is dus niet genoeg om je huid alleen te reinigen met water, je huid heeft duidelijk meer reiniging nodig.

Dubbele gezichtsreiniging

Omdat een grondige reiniging van groot belang is voor een gezonde huid heeft Dermalogica een systeem van dubbele reiniging ontwikkeld. De reiniging begint altijd met PreCleanse of PreCleanse Balm. Deze producten verwijderen vuil dat in olie oplosbaar is zoals talg, verontreinigingen, UV filters en waterproof/make-up. De tweede stap in het reinigingsritueel is het gebruik van een cleanser om je huid te reinigen van vuil dat in water oplosbaar is en tevens verzorgen deze reinigers de huid.

Stappenplan voor een goede gezichtsreiniging

Stap 1: breng de PreCleanse of PreCleanse Balm aan op een droge huid en masseer deze lichtje over de huid. De emulgerende deeltjes van PreCleanse en PreCleanse Balm hechten zich aan de in olie oplosbare stoffen, zoals overtollig talg, UV-filters, vervuiling en make-up.
Stap 2: door water toe te voegen ontstaat een melkachtige emulsie. Deze emulsie zorgt ervoor dat vuil wordt ingekapseld en van het huidoppervlak kan worden weggespoeld. masseer deze emulsie en vervolgens verwijder met lauw/warm water.
Stap 3: gebruik een tweede cleanser om het resterende in water oplosbare vuil te verwijderen en de huid te conditioneren.

Tip gebruik een reiniger nooit op een watje.

Wist je dat het is even belangrijk om je gezicht ’s ochtends als ’s avonds te reinigen. Tijdens het slapen produceert het lichaam talg. Daarom is het belangrijk om je gezicht ’s morgens vrij te maken van overtollig talg en vuil. Bovendien wordt een huidverzorgingsproduct beter opgenomen op een goed gereinigd gezicht!

Reelyse.com is vernieuwd!

Bij Reelyse hebben we deze zomer niet stilgezeten. We hebben reelyse.com namelijk in een nieuw jasje gestoken. Een vernieuwd fris design maar wel met gevuld met ons vertrouwde assortiment. Neem gerust een kijkje door de vernieuwde webshop en vind jou favoriete huidverzorgingsproducten. 

retinol clearing oil