Gratis verzending vanaf 50 euro

HUIDVEROUDERING?! WAT ZIJN DE TRIGGERS!

HUIDVEROUDERING?!

Rimpels, pigmentaties, verslapping van de huid, slechte doorbloeding, grauwe huid, vlekjes…. we associëren al deze veranderingen met huidveroudering. Leeftijdsgerelateerde huidveranderingen zijn het resultaat van genetische aanleg/intrinsieke factoren. Schadelijke invloeden van buitenaf die hun weerslag op de huid hebben zijn extrinsieke factoren. Terwijl beide factoren invloed hebben op de structuur en functie van de huid, veroorzaken extrinsieke factoren meer duidelijk zichtbare huid veranderingen.

Zonbeschadiging

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 80% van wat we op onze huid zien als volwassen een direct resultaat is van blootstelling aan zonlicht. Wat ook wel omschreven wordt als een voortijdige verouderde huid/photo aging. Zichtbare kenmerken van een voortijdig verouderde huid zijn: een verhoogde toename van rimpels in de huid,  verlies van huidspanning en elasticiteit, degeneratie van de vaatwanden en het dunner worden van de huid, een afname van vochtbindende eigenschappen van de huid, verwijde vaatjes, hyperpigmentatie en tot slot andere huidverkleuringen.

Triggers

Terwijl onderzoekers jarenlang het grootste deel van deze oorzaken toeschreven aan blootstelling aan  UV-straling, is het pas sinds een aantal jaren bekend dat biochemische ‘triggers’ aanzetten tot deze veranderingen. Dit zijn biochemische reacties die plaatsvinden in de huid bij blootstelling aan UV-stralen en bestaan uit;

1   Het ontstaan van vrije radicalen of wel Reactive Oxyen Species ROS. Vrije radicalen zijn zeer kleine reactieve atomen in ons lichaam. Normaal gesproken bevat één atoom twee neuronen die aan elkaar gebonden zijn. Een Vrije radicalen is een atoom die één neuron kwijt is geraakt en er één terug wil. Die vrije radicaal heeft dus nog een vrije plaats en wil zo snel mogelijk een neuron stelen om zich te stabiliseren dit proces gaat altijd ten koste van het DNA van goede cellen.
2   Glucose reactie, verkleving van collageen en elastine in de huid. Dezelfde glucose die ons energie geeft aan onze cellen kan reageren met de proteïnen zoals collageen. Dit draagt bij tot het verkleven van deze proteïne vezels wat leidt tot vermindering van de elasticiteit.
3   Afname van collageen en elastine door activering van de Matrix Metalloproteinases enzymen. Als deze enzymen geactiveerd worden wordt collageen afgebroken en de vorming van nieuw collageen onderdrukt.

age smart dermalogica huidveroudering
bron dermalogica