Gratis verzending vanaf 50 euro

HYDRATEREN KAN JE LEREN

Waarom hydrateren ?

Een droge huid is niet hetzelfde als een gedehydrateerde huid. Een droge huid heeft een te kort aan olie/vet, terwijl een gedehydrateerde huid een te kort heeft aan vocht. Ieder huidtype van droog tot een vette huid kan gedehydrateerd zijn!

Oorzaken van een dehydrateerde huid.

Een gezonde huid heeft het lastig, invloeden zoals klimaat, UV-stralen, stress en verkeerd productgebruik kunnen ervoor zorgen dat de huidbarrière verstoord raakt en de huid vocht verliest. Dit zijn de vijf van de  belangrijkste factoren die dehydratatie veroorzaken:

  1. Leefstijl: het eten van te weinig essentiële vetzuren, overmatig alcohol- en cafeïne gebruik en periodes van stress kunnen factoren zijn die ervoor zorgen dat de huid uitdroogt. Dit kan leiden toe tot jeuk, gedehydrateerde, droge en dunne huid.
  2. Lichamelijke factoren: het lichaam bestaat voor zo’n 60-70% uit water. Slechts het verliezen van een klein percentage hiervan kan al leiden tot dehydratatie. Lichamelijke factoren, zoals veroudering, hormonen en ziekte kunnen hier invloed op uitoefenen.
  3. Omgevingsfactoren: factoren als centrale verwarming, UV-stralen, temperatuurschommelingen door airco en verwarming en klimaat kunnen ervoor zorgen dat er te veel vocht aan de huid wordt onttrokken. De huid kan daardoor trekkerig en strakgespannen aanvoelen.
  4. Verkeerd productgebruik: het gebruik van producten met agressieve en/of irriterende ingrediënten kan de huidbarrière strippen. Hierdoor gaan huideigen vetstoffen verloren en is de huid minder goed in staat om vocht vast te houden en zich te beschermen tegen invloeden van buitenaf.
  5. Intrinsieke factoren: het natuurlijke verouderingsproces zorgt ervoor dat de huid steeds minder talg aanmaakt, waardoor de barrière lipidenlaag minder goed beschermd wordt. Hierdoor kan de huid droger worden en gedehydrateerd raken.

Vind je het moeilijk om je huid van voldoende te hydrateren ?

Deze tips tegen dehydratie helpen je een handje!

Vermijd lang en heet douchen. Een lange, hete douche is in de wintermaanden verleidelijk, maar zorgt ervoor dat lichaamseigen vetstoffen van het lichaam worden gespoeld, waardoor je huid extra uitdroogt. Het is belangrijk de te hydrateren met een bodymilk en nog belangrijker binnen 3 minuten na het douchen je in te smeren.

Gebruik producten met hydraterende ingrediënten. Kies voor ingrediënten zoals (cross-linked) Hyaluronzuur, Sodium PCA, Ureum en hoge concentraties Aloë Vera.

Vermijd agressieve reinigingsproducten. Gebruik geen cleansers die strippende alcoholen bevatten (zoals SD alcohol) of agressieve sulfaten, zoals SLS (Sodium Lauryl Sulphate).

Vermijd zeep. Zeep bevat alkalische stoffen die de huid uitdrogen. Gebruik liever producten die natuurlijke plantenextracten (zoals Saponaria) bevatten.

Gebruik een hydraterende toner. Spray regelmatig met een alcoholvrije toner om je huid extra te hydrateren en van verfrissing te voorzien. Tip: stop toner in je handtas voor directe hydratatie onderweg!

Zorg voor een goede vochtbalans: drink elke dag voldoende water en beperk je alcoholconsumptie.

Verzorg je lippen. Een goede lipbalsem is een musthave in de winter. Voorkom velletjes, droge en gesprongen lippen door een balsem te gebruiken zonder comedogene ingrediënten, zoals Lanoline en minerale oliën.

Zorg dat je  voldoende essentiële vetten binnenkrijgt!

Een booster op basis van hyaluronzuur, die voor  een hydraterende boost zorgt en droge plekken vermindert.

Hydrateer jouw huid voldoende dit begint met een goede dubbele reiniging gevolgd door een  Multi Active Toner en een moisturizer en custumize je verzorging met target treatments.

Vergeet niet een hydratie boost van binnenuit te geven door veel water te drinken!

Gaat de verwarming aan zorg dat de luchtvochtigheid op peil blijft door bijv. waterbakjes aan de verwarming te hangen.

Barrier Repair deze watervrije moisturizer vormt een schild rond de huid zodat het vocht niet kan ontsnappen. Het voelt zijdezacht aan dankzij plantaardige siliconen en biedt intensieve hydratatie. Een echte musthave!

 

 

Vragen met betrekking  tot (de)hydratatie en de oorzaken of gevolgen daarvan.

Ik heb veel last van puistjes, maar mijn  huid lijkt gedehydateerd kan dit?

Ja dat kan. Het lijkt misschien onlogisch, maar een onzuivere huid kan het gevolg zijn van een vochtarme huid. Dehydratatie kan namelijk zorgen voor een vertraagde celvernieuwing. Dit kan leiden dat cellen samenkleven en de hoornlaag verdikken waardoor poriën verstopt raken met als gevolg dat onzuiverheden kunnen ontstaan.

TIP gebruik een exfoliant om de celvernieuwing te versnellen en de hoornlaag te verdunnen. Gebruik de Skin Hydrating Booster zowel in de ochtend en avond na de dubbele reiniging voor een extra boost voor de huid.

Ik heb een kantoorbaan en vaak last van een trekkerige huid, hoe kan ik dit voorkomen?

Een optimale luchtvochtigheid bedraagt 60%. Door verwarming, luchtbehandeling of airco kan de luchtvochtigheid een stuk lager zijn. Hierdoor kan te veel vocht uit de huid verdampen, wat een trekkerig gevoel kan veroorzaken. Dit is evt. voor een deel op te lossen om je werkruimte te ventileren en luchtbevochtigers te gebruiken.

TIP  spray een paar keer per dag met een toner voor extra hydratatie.

Na het douchen gebruik ik een bodymilk, maar toch blijft mijn huid erg droog. hoe kan dit ?

Het kan zijn dat je een bodymilk gebruikt die te weinig voedende of hydraterende ingrediënten bevat. Check daarom kritisch de ingrediëntenlijst van het product. Let daarbij niet alleen op de ingrediënten maar ook de volgorde waarin de ingrediënten genoemd worden, hoe eerder genoemd hoe hoger de concentratie. Vermijd agressieve reinigings- producten die strippende alcoholen bevatten (zoals SD alcohol) of agressieve sulfaten, zoals SLS (Sodium Lauryl Sulphate). Scrub regelmatig je huid om die extra dode huidcelletjes te verwijderen zodat de bodymilk beter kan werken.

dermalogica detox hydrateren