Gratis verzending vanaf 50 euro

INTENSIVE MOISTURE BALANCE IS VERNIEUWD!

De Intensive Moisture Balance is vernieuwd !

Waarom een vernieuwde Intensive Moisture Balance

Wat veroorzaakt een droge huid? De laatste wetenschappelijke inzichten vertellen ons dat een gezonde huid  een ideale balans heeft tussen een sterke barrière lipidelaag, hydratatie en een optimaal werkend microbioom /microflora. Indien een van deze factoren uit balans is zal de huid niet optimaal gezond zijn.

intensive moisture balance

Op welke factoren moeten we letten

intensive moisture balance

 

Lipides zijn essentieel voor het behouden van de integriteit van de huid. Ze bevinden zich in de bovenste laag van de huid, het stratum corneum/hoornlaag en vormen hier als het ware het “cement” tussen de cellen. Het stratum corneum vormt de eerste verdedigingslaag tegen de buitenwereld. Het voorkomt overmatig vochtverlies en houdt externe stressoren buiten zoals UV- straling, temperatuurschommelingen, bacteriën en schimmels, virussen, irriterende stoffen en allergenen.

intensive moisture balance

 

Een goede hydratatie is essentieel voor een gezonde huid. Het NMF, bestaande uit een groep moleculen zoals aminozuren, ureum en lactaat, helpt de huid bij het vasthouden van vocht. Hydratatie kan eveneens worden verkregen vanuit het drinken van water, product gebruik en voeding. Andersom kan je levensstijl ook een grote impact op de hydratatie van je huid hebben: omgevingsfactoren, stress en zelfs het klimaat kan de vochtreserve van de huid behoorlijk aantasten. Het gevolg is een gedehydrateerde huid. Dehydratatie kan bij elke huid voorkomen en uit zich als droogtelijntjes, droogte, een trekkerig gevoel en gevoeligheid.

intensive moisture balance

 

De huid bevat een breed scala aan organismen die het microbioom/natuurlijk microbieel ecosysteem omvatten. Vaak wordt gedacht dat bacteriën “slecht” zijn, maar dit huideigen microbioom speelt een grote rol in enkele van de belangrijkste processen van de huid. In termen van celvernieuwing, helpt het microbioom de pH van de huid te regelen/essentieel voor het functioneren van cruciale enzymen. Het is ook een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem en blokkeert fysiek “slechte” bacteriën op de huid. Het onderzoek loopt nog door, maar we beginnen steeds meer de positieve impact van bepaalde bacteriën binnen het huideigen microbioom ,zoals S. epidermidis  te begrijpen en de invloed die zij hebben op de gezondheid van de huid. Door het microbioom op de juiste manier te beïnvloeden, kunnen we de algehele                                                        gezondheid van de huid beïnvloeden

Waarom het BioReplenish Complex™intensive moisure balance

Als je het stratum corneum (de hoornlaag het buitenste laagje van je huid) voorstelt als een stenen muur, dan vertegenwoordigt iedere steen een dode huidcel en het cement tussen de stenen is de barrière lipidelaag.
De barrière lipidelaag is opgebouwd uit 3 belangrijke soorten lipides:

  • sterolen en cholesterol esters helpen bij het ondersteunen van de barriere herstel en zorgen voor een frisse en gezond uitstraling.
  • vrije vetzuren onderhouden en optimaliseren de lipide structuur en balans.
  • Ceramindes verhogen en optimaliseren de hydratatie en de barrière functie. Bij onvoldoende ceramides wordt de huid gevoelig.

De huid heeft een gezonde en sterke lipidelaag als de verhouding van de lipides  in verhouding staan 3:2:1. Wanneer de lipidelaag is verstoord zijn deze verhoudingen uit balans.

Het BioReplenish complex bedoelt om de barrière lipide laag te herstellen bestaat uit:

  • Fytosterolen, een plantaardige vorm van cholesterol die de barrière versterkt.
  • Vetzuren, een combinatie van essentiële en niet-essentiële vetzuren die de huidbarrière herstellen.
  • Ceramides, optimaliseren de barrière functie

 

intensive moisture balanceintensive moisture balanceintensive moisture balance