Gratis verzending vanaf 50 euro

LET THE SUN SHINE !

De belangrijkste feiten over zonnen

De zomer is al vroeg van start gegaan, maar wat weten we eigenlijk over de zon en zonnen. Is de zon wel zo schadelijk als men denkt? Beschermen we ons wel goed genoeg? of is smeren alleen belangrijk als we op vakantie zijn! Hier wat feiten over de zon, zodat je met een gerust hart in de zon kan gaan. Let the sun shine!

  • wat is de effectiviteit van producten met en SPF

Al hoewel producten met een SPF geen volledige bescherming tegen de zon garanderen, smeren we niet voldoende zonnebrandcrème. Uit onderzoek is gebleken dat we slechts een kwart van de benodigde hoeveelheid zonnebrandcrème smeren. TIP neem de tijd om je zelf goed in te smeren. Gebruik de hoeveelheid van een volle theelepel voor je gezicht en twee volle eetlepels voor je lichaam. Op vakantie als je de hele dag in de zon bent drie keer op dag smeren. Vermijd de zon tussen 12.00 en 15.00

  • kun je achter glas UV-schade oplopen

UV licht bestaat uit 2 soorten stralen UVA en UVB. UVB stralen worden door glas geblokkeerd, maar UVA stralen worden maar voor 50% geblokkeerd. Dus erkomt 50% UVA licht door glas zoals van je auto, kantoor of in huis.

  • hoe verzorg je een zon verbrande huid

Om een zon verbrande huid te verzorgen moet je koelen. Verzorg met verkoelende en kalmerende ingrediënten zoals komkommer, Lavendel of Zoethout extracten. Vettige of olieachtige crèmes houden juist de warmte vast in de huid en werken dus averechts.

  • één keer verbranden door de zon brengt de huid blijvende schade toe

Jouw huid is slimmer dan je denkt! Je huid heeft een geheugen. Iedere keer als je je verbrandt beschadig je je huidcellen. Deze beschadigingen zijn je littekens die zich op latere leeftijd tot huidkanker kan ontwikkelen.

  • ook bij bewolking kan je UV schade oplopen

Zelfs op bewolkte dagen, en niet alleen in de zomer maar het hele jaar door, zijn er UV-stralen. Deze UVA en UVB stralen zijn minder intensief maar toch nog schadelijk voor de huid. Hiervoor is nodig om dagelijks een SPF te smeren.

let the sun shine

Let the sun shine! bron Dermalogica