Gratis verzending vanaf 50 euro

Minerale olie past niet in huidverzorging

Veel huidverzorgingsproducten hebben een minerale olie als basis. Naast enigszins beschermen van de huid betekent deze olie verder helemaal niets voor de huid.

Wat is een minerale olie

Minerale olie wordt net als diesel of benzine uit aardolie gewonnen. Na het raffineren, het scheiden van alle stoffen uit de aardolie, blijft er een doorzichtige olie over. Technisch gezien bestaat het uit een lange keten verzadigde koolstofwaterstoffen, dus een combinatie van koolstof en waterstof. Het is een goedkoop en lang houdbaar vulmiddel. Deze olie heeft een enigszins beschermende functie maar verder doet het helemaal niets met de huid.

Nadelen van minerale olie voor de huid

Deze olie heeft niets met het eigen huidvet te maken maar geeft alleen een heerlijk smeer gevoel. Deze olie ondersteunt niet het huidherstel of regeneratie van de huid. De huid wordt niet beschermt tegen vrije radicalen en ondersteund niet het immuunsysteem. Een minerale olie wordt geabsorbeerd door de bovenste laagje van de hoornlaag en plakt de cellen aan elkaar waardoor het de natuurlijke afschilfering van de huid verstoort. Hierdoor kunnen poriën verstopt raken waardoor mee-eters en acne kan ontstaan. Deze film van olie verandert op de huid de ruimte tussen de cellen in de huidbarriere. Door dit proces verdwijnt vocht uit de huid en wordt vochtarm. Omdat minerale olie niet in je huid kan doordringen is het niet geschikt om werkstoffen de huid in te sluizen waardoor werkstoffen hun werk niet kunnen doen.

Waarom plantaardige olie

Natuurlijk plantaardige olie lijkt op ons eigen huidvet en wordt veel beter door de huid geabsorbeerd. Deze olie dringt dieper door in de huid en komt terecht bij de stofwisseling processen van de huid. Daardoor stimuleren ze herstel en regeneratie, versterken het immuunsysteem, kalmeren en hydrateren. Ze werken terug vettend zodat de huid zijn normale zuurmantel of huidbarriere terug krijgt. Daarnaast zitten plantaardige olie vol met vitaminen, essentiële vetzuren, mineralen, vetzuren en antioxidanten.

minerale olie