Gratis verzending vanaf 50 euro

Ontzuren doe je zo! met de producten van ALKA

Ontzuren doet u zo!

Om verzuring tegen te gaan, begin je met ontzuren. Door actief te ontzuren gaat het om het zuur-base evenwicht te herstellen. Dit herstel is gericht om de opgehoopte zuurresten af te breken, te neutraliseren, op te lossen en af te voeren.

ontzuren voeding

ontzuren kun je op verschillende manieren doen

  • beperk verzurende factoren. Vermijd of beperk stress, roken, medicijnen, overmatige spierbelasting/spierpijn is een opeenhoping van zuren in je spieren die het spierpijn gevoel geven, milieuverontreiniging, schadelijke straling ed.
  • beperkt verzurende voeding en dranken. Bijvoorbeeld bewerkte voeding, suiker, dierlijke eiwitten, koolzuurhoudende dranken, alcohol, koffie ed.
  • eet meer basis/ontzurend voeding. Groentes, aardappelen, fruit, noten ed.

actief ontzuren

Door dagelijks actief te ontzuren, bied je je lichaam een betere bescherming tegen verzuring. Het zuur-base evenwicht hersteld en opgehoopte zuurresten worden geneutraliseerd, lossen op er worden afgevoerd.

verhoog basische buffer

Verhoog je basische buffer, die overtollige afvalzuren in het bloed neutraliseren. Door dagelijks natriumbicarbonaat/basische buffer worden direct afvalzuren onschadelijk gemaakt en reeds gevormde zuurresten worden op gelost en verwijderd. Met Alka®Druppels, Alka® Tabs Original, Alka® Tabs Magnesium en Alka® Tabs Calcium ga je dagelijks het ontzuren door bicarbonaat productie op veilige wijze verhogen.

verzuring

drink kruidenextracten

Sinds de oudheid drinkt men kruidenextracten om de helende werking. Kruiden bezitten basenvormende elementen die ontzurend werken. Voor een goede ontzuring is het belangrijk om een grote variëteit aan kruiden te drinken om zo’n breed mogelijke ontzurende werking. Alka® Thee is samengesteld uit 52 soorten kruiden die het lichaam dagelijks optimaal helpt te ontzuren.

verzuring

ontzurende en mineraliserende baden

Zure afvalstoffen worden voor een groot gedeelte afgevoerd via onze huid. Dit bepaalt ook dikwijls de onprettige lichaamsgeur die verzuurde mensen kunnen hebben. Door het nemen van basische baden met Alka bad wordt de afvoer van zure afvalstoffen gestimuleerd. Verstopte poriën worden weer geopend en mineralen en sporenelementen voeden de huid.

voeding met basische stoffen

Het eten van basische voedingsstoffen zoals veel groente, fruit, noten ed. beschermt je tegen verzuring. Daarnaast zijn extra voedingscomplexen als vezels, enzymen en probiotica  essentieel. Zij verbeteren de zuurgraad van de darmen en houden deze op peil. Goede gezondheid begint bij een goede stofwisseling via de darmen. Alka® Greens is een “superfood” dat bestaat uit een zeer uitgebreide selectie van basische en orthomoleculaire voedingsstoffen waarmee u het lichaam voedt, ontzuurt en beschermt tegen verzuring.

ontzuren en “genieten”

Door dagelijks actief te ontzuren is het mogelijk om een leven te leiden waarbij u met mate kunt genieten van een “stukje vlees en een glaasje wijn of bier”, of van andere verzurende activiteiten zonder dat dit direct tot zure afstoffen ophoping zal leiden.  Als u al last heeft van de gevolgen van zure afstoffen, dan is het raadzaam om naast actief ontzuren wel voldoende rekening te houden het beperken van verzurende voeding en activiteiten.

valkuil

Helaas is het in de huidige maatschappij niet of nauwelijks meer mogelijk om alle bovenstaande factoren te beperken of te vermijden. Een mobiele telefoon, draadloos internet, (recreatief) sporten, een gezellig feestje met wijn, bier, frisdrank en hapjes maken het leven voor veel mensen aangenaam.

bron alka