Gratis verzending vanaf 50 euro

PEPTIDES: OPPEPPERS VOOR DE HUID

Peptides staan steeds vaker op de ingrediëntenlijst van huidverzorgingsproducten. Maar wat zijn peptides eigenlijk precies? En waarom zijn ze zo effectief?

Peptides zijn ketens van aminozuren met peptideverbindingen. Het zijn simpelweg de bouwstenen van het lichaam, die op hun beurt weer bouwstenen kunnen zijn van eiwitten (proteïnen). Deze bouwstenen/aminozuren komen van nature in het lichaam voor en hebben belangrijke functies, zoals het activeren van het immuunsysteem en het voorkomen van ontstekingen. Ook met betrekking tot de huid hebben ze een belangrijke functie, omdat ze het gedrag van de huidcellen kunnen beïnvloeden, daarom worden ze ook wel “cel-fluisteraars” genoemd. Afhankelijk van het soort, kunnen ze bijvoorbeeld invloed uitoefenen op processen, zoals de aanmaak van collageen, elastine en Hyaluronzuur.

Peptides in huidverzorging

Hoewel peptides van nature in het lichaam voorkomen, worden ze ook aangemaakt om de natuurlijke functie ervan te imiteren. Aangezien peptides in staat zijn om diverse huidzorgen aan te pakken, zijn ze een populair en veelbelovend ingrediënt in huidverzorgingsproducten! In cosmeceuticals worden peptides voornamelijk gebruikt om de productie van collageen en elastine te stimuleren, de melanineproductie te reguleren en ontstekingsreacties tegen te gaan.

Peptiderijke producten

Dermalogica gebruikt veel verschillende peptides die diverse huidzorgen aanpakken. Hieronder vind je een kleine selectie van Dermalogica’s peptiderijke producten.

 dermalogica age reversal eye complexdermalogica overnight retinol repair

Peptideketens

Een dipeptide is een peptideketen met twee aminozueren, een tripeptide is een keten met drie aminozuren en zo verder. Omdat er zoveel verschillende soorten peptides bestaan, wordt bij de benaming vaak een cijfer toegevoegd. Als een peptide is verbonden aan een vetzuur, bijvoorbeeld Palmitoyl, dan wordt de naam van het vetzuur eerst genoemd bijvoorbeeld Palmitoyl Tripeptide-38.

 

Bron I Love Dermalogica Magazine nr 4 voorjaar/zomer 2016