Gratis verzending vanaf 50 euro

Retinol één van de meest populaire ingrediënten

RETINOL THE BEST AGAINST ANTI-AGING

Retinol of Vitamine A speelt niet alleen een belangrijke rol bij groeiprocessen en het gezichtsvermogen, maar heeft ook een sterk verjongende en ontstekingsremmende werking op de huid. Vitamine A en verwanten daarvan worden ook wel retinoïden genoemd. Om invloed uit te kunnen oefenen op de huid, moeten retinoïden worden omgezet in de biologische actieve vorm van vitamine A/Vitamine A zuur. Dit proces verloopt automatisch wanneer retinoïden op de huid worden aangebracht, doordat de huidcellen hiervoor speciale receptoren bevatten. Er bestaan verschillende soorten retinoïden, variërend in kracht en effectiviteit.

Dit zijn de drie meest voorkomende :

Retinyl almitaat:

de mildste en meest voorkomende retinoïde in de huidverzorgings producten. Het duurt relatief lang voordat de huid dit derivaat van retinol heeft omgezet in vitamine zuur. Daardoor is deze retinoïde ook geschikt voor de zeer/gevoelige huid.

Retinol:

de sterkste zonder recept verkrijgbare retinoïde. Doordat retinol een pure vorm is van vitamine A, duurt het niet lang voordat het is omgezet in vitamine A zuur. Doordat deze retinoïde zeer krachtig is, is het opbouwen van tolerantie voor retinol aan te bevelen/afhankelijk van de concentratie in het product.

Vitamine A zuur:

de krachtigste retinoïde. Heeft als enige directe biologische impact op de huid. Vitamine A zuur is alleen op recept verkrijgbaar, bijvoorbeeld als Tretinoïne of Isotretinoïne. Hoewel deze retinoïde zeer effectief is bij de behandeling van huidververoudering en acne, geeft het ook de meeste kans op huidirritatie.

Wat het is verschil met Dermalogica en andere retinol producten?

Door Micro -inkapseling van Retinol: door de zeer fragiele structuur verliest retinol snel aan effectiviteit wanneer het in contact komt met externe factoren zoals zuurstof, licht en vocht. Om de maximale effectiviteit te garanderen, maakt Dermalogica gebruik van een geavanceerde micro-inkapseling technologie. Producten die geformuleerd zijn met deze technologie bevatten met Retinol gevulde microcapsules. Deze capsules zorgen ervoor dat Retinol op een geconcentreerde manier wordt afgegeven aan de huid. Dankzij deze technologie kan Retinol in de diepere huidlagen terechtkomen en gaat de werking van dit hoogactieve molecuul niet verloren na verloop van tijd.

 

dermalogica overnight retinol repair

 

dermalogica overnight retinol repairdermalogica multivitamin power serumdermalogica masker multivitamin power recovery masquedermalogica overnight repair serum