Gratis verzending vanaf 50 euro

SEASONS: Zomertips

 

strandvakantie of stedentrip?

Huidverzorging op vakantie

Twijfel jij ook altijd over welke verzorgingsproducten je wel of niet meeneemt op vakantie? Dat is vanaf nu verleden tijd! Of je nu op strandvakantie of stedentrip gaat, een vliegreis maakt of niet: Dermalogica geeft advies over de belangrijkste producten inclusief bijpassende huidtips.

Strandvakantie

  • Tip 1: Zonbescherming. Wanneer je op strandvakantie gaat, is een breedspectrum zonbeschermingsproduct de belangrijkste huidbehoefte. Het volstaat niet om jezelf slechts eenmalig in te smeren wanneer je de zon in gaat. Regelmatig en goed insmeren is een must om de huid te beschermen tegen zonverbranding en voortijdige huidveroudering. Neem als stelregel een volle theelepel voor het gezicht en 1 à 2 eetlepels voor het lichaam. Herhaal dit om de twee uur en blijf tussen 12.00 en 15.00 uur uit de zon.
  • Tip 2: Herstel en verzorg. Na veelvuldige blootstelling aan UV-stralen is nazorg en herstel van de huid belangrijk. Aftersun is nu je beste vriend! Kies voor een aftersun met ingrediënten als Japanse Els en Groene Thee. Deze ingrediënten versnellen het herstel van de huid.
  • Tip 3: Hydratatie na het zwemmen. Of je nu kiest voor zee of zwembad, je huid kan flink worden aangetast door chloor en zout. Dit kan leiden tot vochtverlies, dehydratatie en uitdroging van de huid, doordat deze wordt ontdaan van natuurlijke vetten. Spoel je huid daarom na het zwemmen direct af om vochtvermindering te voorkomen en de huid niet onnodig uit te drogen. Verzorg de huid vervolgens met een hydraterende crème.

Stedentrip

  • Tip 1: Bescherm tegen schadelijke stoffen. Het verblijf in een drukke stad kan verschillende huidirritaties veroorzaken, zoals dehydratatie, droogte en roodheid. Tegelijkertijd kan het de talgproductie stimuleren, waardoor onzuiverheden kunnen ontstaan. Om deze huidproblemen te voorkomen, is een schone gezichtshuid een must. Kies bij voorkeur zowel ’s ochtends als ’s avonds voor een dubbele reiniging, waarbij je begint met PreCleanse of PreCleanse Wipes en vervolgens een voor jouw huid geschikte cleanser gebruikt.
  • Tip 2: Hydratatieboost. Hydrateer jouw huid voldoende voorafgaand aan een lange dag in een stad. Zorg ervoor dat je altijd een hydraterende toner in je tas hebt om gedurende de dag voldoende gehydrateerd te blijven. Geef de huid bovendien een hydratatieboost van binnenuit door minstens acht glazen water per dag te drinken!
  • Tip 3: Anti-glim. Wanneer je last hebt van een onzuivere of glimmende huid, probeer dan eens Oil Clearing Blotting Sheets. Deze doekjes matteren de huid en zijn handig mee te nemen. Let op! Als je last hebt van een glimmende huid, dan krijg je soms de neiging om je huid te willen uitdrogen. Maar uitdroging kan leiden tot overstimulatie van de talgproductie, waardoor onzuiverheden ontstaan en je dus het tegenovergestelde effect bereikt. Zorg dus juist voor voldoende hydratatie!