Gratis verzending vanaf 50 euro

Suikervrij, voor een stralende huid

Dat suiker slecht voor ons is, weten we ondertussen wel. Toch is het moeilijk om 100% suikervrij te eten. 

We eten ongeveer 50 kilo aan bewerkte suikers en snelle koolhydraten per jaar. Al die verkeerde suikers beroven je lichaam van waardevolle mineralen en gooit allerlei vitale processen, zoals je hormoon- en energie huishouding in de war. Je voelt het verschil als je een tijd suikervrij eet. Je krijgt meer energie, slaapt beter, je hebt veel minder honger en je huid gaat er beter uitzien.

Wat gebeurt er met je lichaam als je suiker eet

Als je teveel aan bewerkte suikers of snelle koolhydraten eet stijgt je bloedsuikerspiegel. Als reactie hierop maakt je lichaam het hormoon insuline aan. Insuline heeft als hoofdtaak het verjongen, herstellen en vernieuwen van de cellen. Als we veel verkeerde suikers eten krijgt insuline een nieuwe hoofdtaak, zorgen dat de suikers zo snel mogelijk uit je bloedsuikerspiegel in de cel wordt gebracht. Zo wordt de eigenlijke hoofdtaak verwaarloosd omdat er te weinig insuline overblijft voor de herstellende en vernieuwende taken. Waardoor we sneller verouderen.

Welke effecten heeft suiker op ons lichaam

Suiker zorgt dat je bloedsuikerspiegel stijgt, dit heeft effect op veel lichaamsprocessen. Door een te veel aan suiker slaap je minder goed waardoor allerlei lichaamsprocessen zich ‘s nachts niet goed kunnen herstellen. Het immuunsysteem en de activiteit van je witte bloedcellen/helpen bij het afweersysteem, werken minder goed. Voor de huid raken een aantal essentiële hormonen zoals als het groeihormoon/GH en het vitaliteitshormoon/DHEA ontregeld. Deze hormonen zijn hoofdzakelijk ‘s nachts actief en zorgen voor herstel en vernieuwing. Een uitgebalanceerde

bloedsuikerspiegel is van groot belang, geeft een goede nachtrust een gezond lichaam en huid.

Suikervrij voor een stabiele bloedsuikerspiegel

Je lichaam heeft suikers nodig maar niet zoveel en zeer geen bewerkte suikers en snelle koolhydraten. Suiker/glucose geeft energie en is brandstof voor je spieren en hersenen. Je lichaam kan suikers maken uit gezonde koolhydraten, ook eiwitten en vetten geven de nodige brandstof voor je spieren en hersenen.

Wordt bewust hoe bewerkte suikers en snelle koolhydraten je lichaam minder gezond maakt

Maak een start met een eetdagboek of download een app zoals de eetmeter en check hoeveel bewerkte suikers en snelle koolhydraten jij eet.

 

 

 

 

 

 

bron esthé nr 3 2018 100 procent suikervrij voor een stralende huid