Gratis verzending vanaf 50 euro

VIRUSSEN ZIJN pH-GEVOELIG

VIRUSSEN ZIJN pH-GEVOELIG

Virussen blijken gevoelig te zijn voor pH-waarde waarin ze leven. In een zure omgeving zijn ze sterk actief, terwijl ze in een pH-neutrale of basische omgeving nauwelijks of geen nieuwe infecties meer veroorzaken.

wat is pH-waarde

De pH-waarde is een maatstelsel om de zuurgraad van een waterige oplossing te meten. Dit wordt gemeten door een Ph-papieren strip. Als je zo’n strip in een vloeistof legt zie je een kleur ontstaan. Deze kleur correspondeert met één van de kleuren in de pH tabel. Waardoor je precies weet wat de pH-waarde van je vloeistof weet.

  • pH-waarde neutraal is 7
  • pH-waarde die lager dan 7 meet is een zure oplossing
  • pH-waarde die boven de 7 meet is een basische oplossing

virussen

Infecties vinden plaats in een zure omgeving

Virussen infecteren lichaamscellen door zich te binden aan de eiwitten in de cellen en zich vervolgens te vermenigvuldigen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit proces vooral bij lage pH-waarde ofwel in een zure omgeving plaatsvindt. Een zure omgeving heeft een pH-waarde van 0 tot 7. Naarmate de pH-waarde basischer wordt, neemt de activiteit van virussen sterk af.

Wetenschappers hebben dit in diverse studies bij tal van virussen bij zowel mens als dier vastgesteld. De relatie tussen pH-waarde en infectie verhogende activiteiten is o.a. aangetoond bij influenza1, corona2, hepatitis-C3, mond- en klauwzeer4 en andere virussen bij dieren.

De pH verhogen om de afweer tegen virussen te verbeteren

Door de basische buffer in je lichaam te verhogen waardoor de pH-waarde van je  lichaamscellen verbeteren kan de gevoeligheid voor virussen in het lichaam afnemen.

ga ontzuren en verhoog je weerstand

Actief ontzuren zorgt ervoor dat de voorraad natriumbicarbonaat in het bloed wordt verhoogd en de pH-waarde van de lichaamscellen wordt verbeterd door overtollige zure afvalstoffen af te voeren. Basische Alka druppels en basische Alka tabletten zorgen ervoor dat de hoeveelheid natriumbicarbonaat in het bloed snel worden verhoogd.

Volgens de Amerikaanse arts Dr. Mark Sircus kan de pH-waarde gezien worden als de achilleshiel van vele virussen. Het verhogen van de pH-waarde verbetert het vermogen van het immuunsysteem om ziekteverwekkers te elimineren. Virusinfecties kunnen daardoor een milder verloop hebben.

LET OP: het is niet aan te raden om gewoon natriumbicarbonaat poeder op te lossen in water en dit dan op te drinken. De opgeloste natriumbicarbonaat reageert dan met het maagzuur en wordt omgezet in koolstofdioxide, (keuken)zout en water. Hierdoor krijg je een opgeblazen gevoel en kan de bloeddruk stijgen door de verhoogde zoutvorming. De maagzuurresistentie coating die om goede basische tabletten zit voorkomt reactie van natriumbicarbonaat met het maagzuur.

virussen
bron stichting zuur en basis kennis