Gratis verzending vanaf 50 euro

Verschillende huidcondities

Je huidconditie worden veroorzaakt door interne en externe factoren, zoals hormonen, leefstijl, stress, voeding, luchtverontreiniging, verwarming, airco en blootstelling aan UV-stralen. Ook ziekte, medicatie en een operatie kan bijdragen tot verschillende huidcondities. Het is mogelijk om tegelijkertijd verschillende huidcondities te hebben, en deze condities kunnen van dag tot dag verschillen. Bovendien kunnen de verschillende huidcondities bij alle huidtypes voorkomen.

Dehydratatie

Of de huid nu droog, normaal, vet of gecombineerd is, ieder huidtype kan gedehydrateerd raken door externe factoren zoals temperatuursverschillen, verwarming, airco, wind en herhaalt gebruik van te agressieve reinigers. De cellen van de lederhuid en opperhuid, de bovenste lagen van de opperhuid, spelen een essentiële rol in bestrijding van deze factoren. Door aanhouding van deze externe factoren kan de huid deze barrièrefunctie steeds minder goed vervullen en verliest de huid haar capaciteit om vocht vast te houden en droogt uit.
Dit uit zich in droogtelijntjes, dof, onaangenaam trekkerig gevoel, schilfers en soms roodheid rond de ogen. Deze huid vraagt om hydratatie.
Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Hyaluronzuur, Sodium PCA en Aloë Vera.

Let op: een gedehydrateerde/vochtarme huid verschilt van een droge/weinig talg huidtype!

Gevoelig

Een gevoelige huid kan ontstaan door te veel zon, stress, hormonen, gebruik van agressieve producten en leefstijl. Hierdoor beschadigen de  haarvaatjes en reageert je huid feller op deze externe factoren. Waardoor hormonen, die zich in de huid bevinden zoals histamine, getriggerd worden en de huid nog verder uit balans kunnen brengen. Dat uit zich in een reactieve huid met bijvoorbeeld roodheid, uitslag, jeuk, schraal of kapotte haarvaatjes. Belangrijke ingrediënten voor deze huidconditie: Rode Berenklauw, Haver, Gember en Bisabolol.

Veroudering

Het lijkt onwaarschijnlijk maar je huid veroudert al rond de leeftijd van 25 jaar. Het proces van celvernieuwing neemt af en de activiteit van de talgklieren vertraagt waardoor de talgproductie vermindert. Daardoor verliest de huid zijn barrière functie en wordt je huid met de jaren kwetsbaarder. Mede als gevolg van meer vrije radicalen, vermindering van opbouwende moleculen en eiwitten voor aanmaak van oa. elastiene- en collagene vezels, genetische bepaalde ouderdom, overmatige blootstelling aan de zon en chemische reacties in de huid raakt de huid verslapt, verliest elasticiteit, vitaliteit  en ontstaan rimpels …. de eerste tekenen van huidveroudering. De huid vraagt om versteviging. Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Retinol, Peptides, Vitamine A, C en E.

Pigmentatie

De impact van de zon op de huid hangt af van ieders genetische erfelijkheid. De snelheid en intensiteit waarmee we bruin worden ligt aan je  huidskleur. Ons bruine kleurtje verschijnt dankzij de productie van melanine, een pigment dat het DNA van de huidcellen beschermt tegen de schadelijke effecten van de UV-straling. De huid onthoudt iedere keer de duur en intensiteit die je huid hebt bloot gesteld aan de zon, op strand, terrasjes, tuinieren, wandelen, buiten fietsen … Op termijn ontwikkeld zich schade op celniveau, aan weefsels en haarvaten door UV-straling.  Een van de bekendste vorm van UV-straling/zoneschade begint met sproetjes en pigmentvlekjes wat op lange termijn kan ontwikkelen naar een vorm van kankerachtige huidletsels. Deze huid vraagt om verheldering en egalisering. Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Vitamine C, Witte Thee en Zoethout.

Onzuiverheden

Een mee-eter is een op een stapeling van talg in het talgkanaaltje. De kleur van een mee-eter is te wijten aan de reactie van de lipiden/veten in de talg die oxideren met zuurstof en donker kleuren. Als deze mee-eter gaat ontsteken d.m.v. een bacterie wordt het een puistje. Deze huid vraagt om een goede reiniging. Het verwijderen van overtollig talg is hierbij erg belangrijk. Belangrijke ingrediënten voor deze huid: Salicylzuur, Zwavel en Klei

NOTE  één van de grootste vijand van je huid is stress. De huidcellen bevatten receptoren die hier gevoelig voor zijn en reageren op de stresshormonen cortisol en adrenaline waardoor de huid ontstekingsgevoelig wordt. Door betere leefgewoonte met minder stress zal je merken dat het veel beter gaat met je huid.