Gratis verzending vanaf 50 euro

ULTRACALMING DUO doeltreffend verzachtend

“Steeds meer mensen hebben last van een gevoelige of gevoelig geworden huid”

Nieuw in de strijd tegen een gevoelige huid “het UltraCalming Duo”. Calm Water Gel en de Barrier Defense Booster verminderen effectief de klachten van roodheid, dehydratatie, prikkelingen, irritatie en herstellen een verstoorde huidbarrière.

Waarom het UltraCalming Duo?

Stel de huid voor als een muur: de huidcellen zijn de bouwstenen en de lipides zijn het cement die de stenen bij elkaar houden. Wanneer de huid gezond is, heeft deze huidbarrière geen opening. Een gevoelige huid wordt juist gekenmerkt door een verslechterde met openingen in de huidbarrière/lipidelaag. Wanneer deze huid wordt blootgesteld aan factoren/triggers die de huidbarrière verstoren krijgt deze huid last van roodheid, droogte, irritatie en een oncomfortabel gevoel.

ultracalming duoultracalming duo

Een gevoelige huid kan ontstaan door één of meerdere factoren/triggers

Sommige ervaren milde een gevoeligheid met af en toe wat roodheid en irritatie, anderen hebben constant last van irritatie, roodheid en droogte. De oorzaken variëren van persoon tot persoon.

ultracalming duo     Leefstijl: stress, slaap, voeding, roken en alcohol
ultracalming duo     Omgevingsfactoren: luchtvervuiling, allergenen in de lucht, weersomstandigheden, seizoenen, airco en verwarming
ultracalming duo     Fysiologie : stress en hormonale fluctuaties
ultracalming duo     Ziekte/aandoeningen: eczeem, rosacea, psoriasis en medicatie
ultracalming duo     Genetische aanleg

Gevoelig versus gevoelig worden

Ongeacht de factoren/triggers, hetgeen wat een gevoelige huid vooral kenmerkt is een verslechterde huidbarrière. Er is wel een verschil tussen een aangeboren gevoelige huid en een gevoelig geworden huid.

Een aangeboren gevoelige huid heeft een minder goed functionerende huidbarrière waardoor deze niet altijd in staat is de huid te beschermen tegen irriterende stoffen, microben en allergenen waardoor de huid sneller geprikkeld en/of geïrriteerd raakt. Deze huidconditie is genetisch bepaald, maar kan wel onder controle worden gehouden door goede huidverzorging en bepaalde aanpassingen in leefstijl.

Een huid die is geïrriteerd door invloeden vanuit leefstijl en extrene factoren is een huid die gevoelig is geworden. Wanneer factoren/triggers niet kunnen worden geëlimineerd zoals luchtvervuiling, klimaat en omgevingsfactoren dan kunnen de symptomen behandeld worden door een goede huidverzorging en evt, aanpassingen in je leefstijl.

Hoe behandel je een gevoelige huid?

Het UltraCalming productlijn biedt dé oplossing voor een gevoelige huid. Deze lijn is effectief in het verminderen van klachten zoals roodheid, irritatie, dehydratatie, prikkelingen, onaangenaam trekkerig gevoel van een verstoorde huidbarrière. De producten verzachten niet alleen, maar pakken ook de bron van gevoeligheid aan. De huid komt hierdoor meer in balans en is beter beschermd tegen toekomstige gevoeligheid.

Nieuw in de UltraCalming lijn het UltraCalming Duo

Calm Water Gel is voor iedereen die last heeft van dehydratatie en irritatie. Een lichtgewicht water-gel moisturizer die op de huid transformeert tot een voedende fluide waardoor een gewichtloze barrière tegen omgevingsfactoren op de huid wordt gelegd.

  • hydrateert de droge huid en geïrriteerde huid
  • verzacht en kalmeert
  • helpt bij het insluiten van vocht in de huid zodat deze beter bestand is tegen droogte

Barrier Defense Booster is ideaal voor een huid die oncomfortabel droog en gedehydrateerd aanvoelt. Deze geconcentreerde booster  verzacht, voedt en hydrateerd.

  • herstelt en versterkt de natuurlijke huidbarrière
  • voedt en verzacht de geïrriteerde huid
  • werkt preventief tegen irritatie

Kortom een gezonde huidbarrière houdt de huid goed gehydrateerd en gezond doordat deze ervoor zorgt dat water in de huid blijft en schadelijke, externe stoffen eruit blijven.

ultracalming duo