Gratis verzending vanaf 50 euro

BEAUTY ABC: Couperose

Deze ontsierende huidaandoening van rode adertjes en vlekjes in het gezicht is onschuldig maar visueel storend.

Er zijn verschillende vormen van rode vaatjes (teleangiëctasieën) in het gezicht.

Couperose: dit is een huidprobleem waarbij kleine verwijde huidbloedvaatjes als rode streepjes in de huid liggen. Ze bevinden zich meestal op wangen, neus, kin en decolleté. Het is een veel voorkomende aandoening die heel onschuldig is.

Spider naevus is een plaatselijke verwijding van bloedvaatjes die eruit ziet als een kleine rode stip met uitlopers zoals een spinnetje, ook deze aandoening is geheel onschuldig.

Bloedblaasjes zijn kleine rode bultjes die in het algemeen niet groter dan een paar millimeter worden. Het is een kluwen van kleine oppervlakkige huidbloedvaatjes en bevinden zich vaker op je romp en ontstaat door wrijving van kleding en is ook onschuldig.

Rosacea is een chronische huidaandoening die leidt tot een roodgekleurde vaak gezwollen huid met zichtbaar rode kleine bloedvaatjes, ontstekingen, bultjes en puistjes vooral op de wangen en neus.

Definitieve behandelingen van couperose, spider naevus en bloedblaasjes zijn;

  • lasertherapie: hierbij worden oppervlakkige bloedvaatjes d.m.v. warmte geproduceerd door licht dichtgeschroeid.
  • thermo coagulatie: de warmte wordt d.m.v. een minuscuul kleine naaldje overgebracht op het oppervlakkige bloedvaatje en dichtgeschroeid.

Beide therapieën zorgen ervoor dat door warmte de eiwitten van het haarvaatje stollen en het haarvaatje zich afsluit waardoor er geen bloed meer door kan.

Rosacea gaat vrijwel altijd gepaard met couperose dus de handeling bestaat uit een gecombineerde aanpak van medicatie, verzorging en coagulatie

Ultra_Clmng_Serum_Concent_bttle_19948_2   ULTRACALMING Ultra sensitive tint           ULTRACALMING Super sensitive shield                AGESMART Dynamic skin recovery SPF50             redness relief

hoe kun je een rode huid verminderen?

Er zijn een aantal manier om roodheid te verminderen of erger te voorkomen. Wij geven je een aantal tips:

  • Gebruik altijd een moisturizer met een hoge zonbeschermingsfactor (SPF)
  • Gebruik producten uit de Ultra Calming line van Dermalogica met kalmerende ingrediënten zoals groene thee en zoethout om “uitslaande vlammen” onder controle te houden .
  • Leef zo gezond mogelijk. Roken kan de huid verstikken van binnenuit, waardoor bloedvaten vernauwen en zuurstof en voedingsstoffen de huid minder goed kunnen bereiken. Ook overmatig alcoholgebruik en bepaalde medicijnen (zelfs een neusspray) kunnen een droge huid veroorzaken, wat leidt tot een gevoelige huid en roodheid.
  • Douche niet te warm en lang.
  • Gebruik geen scherpe reinigende producten met alcohol.
  • Exfolieer/scrub niet te vaak. De huid verliest dan teveel natuurlijke vetten waardoor de beschermende laag dunner wordt.
  • Scheer nooit zonder een beschermend product. Botte en oude mesjes kunnen ook de beschermlaag van de huid verzwakken, waardoor de huid open staat voor schadelijke invloeden van buitenaf.

Let op! Niet alleen bovenstaande factoren kunnen een rode huid of rode vlekken veroorzaken. Ook (te) kruidig eten, kunstmatige zoetstoffen, lichamelijke inspanning, hormonen, erfelijkheid en stress kunnen van invloed zijn.