Gratis verzending vanaf 50 euro

Huidtype versus huidconditie

De huid is ons grootste orgaan van ons lichaam. Ieder dag wordt dit orgaan blootgesteld aan verschillende invloeden van binnen uit en van buitenaf. Om jouw huid op ieder moment de juiste verzorging te geven is het belangrijk je huidtype en huidconditie te kennen.

Waar moet je opletten

Huidtype

Je huidtype is aangeboren (dus genetisch bepaald) en wordt bepaald aan de hand van de talgproductie en reactiviteit/gevoeligheid van de huid. Bijvoorbeeld hyperactieve talgklieren zorgen voor een vette huid of vette T-zone of traag werkende talgklier zorgt voor een droge huid. De reactieve van de huid, activiteit van de haarvaatjes en gevoeligheid zijn voornamelijk genetisch bepaald. Een huidtype kan niet worden veranderd maar wel uit of in balans gebracht worden. Wil je weten welke huidtypes er zijn? Lees hier meer over in de verschillende huidtypen

Huidconditie

Je huidconditie wordt veroorzaakt door diverse in- en externe factoren zoals hormonen, temperatuurverschillen, leefstijl, stress, UV-stralen, luchtvervuiling enz. Het is mogelijk om verschillende huidcondities naast elkaar te hebben en deze condities kunnen per dag verschillen. Bovendien kunnen verschillende huidcondities bij alle huidtypes voorkomen. Welke huidcondities zijn er mogelijk? Lees hier meer over in de verschillende huidcondities.