Gratis verzending vanaf 50 euro

VERLIES STRESS UIT HET OOG!

Stress heeft een grote invloed op ons lichaam en onze huid. We leren steeds meer over de connectie tussen lichaam en geest. Hoe onze huid reageert op positieve – en negatieve stress.

verlies stress uit het oog

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is niet alle stress slecht. Recentere onderzoeken naar stress laten zien dat de werkelijkheid een stuk genuanceerder is. Zo is er bijvoorbeeld ontdekt dat een negatieve houding ten opzicht van stress een veel grotere invloed heeft dan de daadwerkelijke stress die we dagelijks ondervinden.
Hoewel stress een slechte reputatie heeft is het niet altijd slecht.

In feite zijn er twee soorten stress: Eustress en Distress. Eustress is positieve stress waar we baat bij hebben. De term komt uit het Griekse voorvoegsel ‘eu’ wat ‘goed’ betekent. Deze vorm van goede stress geeft ons een gevoel van voldoening, betekenis en draagt bij aan onze gezondheid.  Het is deze stress die bv. topsporters ervaren voor een sportieve prestatie, sprekers voor een belangrijke presentatie en artsen tijdens het redden van levens.
Distress daarentegen is de negatieve/ slechte stress die vaak gebruikt wordt voor stress in het algemeen. Distress zorgt voor spanning, oververmoeidheid en depressie en is vaak het gevolg van een trauma of een stressvol druk leven.

verlies stress dermalogica

Of het nu gaat om eustress of distress is niet altijd afhankelijk van de oorzaak, maar vaak juist van de manier hoe we omgaan met stress bv. als een negatieve bedreiging of als een positieve uitdaging! Zelf wanneer eustress niet altijd even comfortabel aanvoelt zoals bij nervositeit, kan het omarmen van de stress juist mer energie en zelfvertrouwen  geven.  Atleten omarmen stress om juist meer kracht en uithoudingsvermogen op te bouwen en beter te kunnen presteren.

Lees op 9 mei het vervolg van Verlies stress uit het oog! met de onthulling van een nieuw Dermalogica product.