Gratis verzending vanaf 50 euro

TIPS VOOR EEN STRALENDE HUID

Een gezonde huid is voor velen niet vanzelfsprekend, maar zeker in de zomer wensen we allemaal een huid die straalt! Hoewel je dit nooit 100% zelf in de hand hebt, kun je er natuurlijk wel iets aan doen om jouw huid zo gezond en mooi mogelijk te maken. 

Wij geven je 3 tips voor een stralende huid !

TIP 1   Vitamine H.
Eet eens vaker eieren, (soja) melk, noten en pinda’s. Daar zit veel vitamine H in. Deze vitamine, beter bekend als Biotine of vitamine B8, heeft zijn naam te danken aan het Duitse “Haar und Haut”. De vitamine doet veel goeds voor groei- en herstelprocessen van haar en huid en wordt daarom ook wel de “beauty vitamine”genoemd.

TIP 2   Vrije radicalen tegengaan!
Denk aan je dagelijkse portie fruit en groenten. Deze zitten boordenvol antioxidanten, die helpen bij het neutraliseren en afvoeren van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn één van de belangrijkste veroorzakers van huidveroudering, dus zorg ervoor dat je voldoende antioxidanten binnen krijgt!! Wissel daarbij af van kleur. Iedere kleur heeft namelijk zijn eigen positieve eigenschappen. Zo bevatten oranje-rode groenten en fruit caroteen. Deze stof stimuleert de aanmaak van vitamine A en laat de huid stralen. Voorkomen is beter dan genezen gebruik iedere dag, ook al schijnt de zon niet er zijn altijd UV-stralen!, een zonbescherming.

TIP 3  Lichamelijke inspanning.
Sport voor een betere conditie of een strakker lijf? Lichamelijke inspanning blijkt goed te zijn voor een zuivere huid! Het stimuleert de doorbloeding, waardoor de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar onze cellen verbetert. De huid blijft hierdoor strakker en steviger. Belangrijk is wel dat je niet teveel make-up draagt tijdens het sporten. Je poriën kunnen dan juist verstopt raken door het zweet waardoor een averechts effect bereikt wordt. Voor een snelle reiniging vlak voordat je gaat sporten gebruik de precleanse wipes ideaal om mee te nemen door de handige verpakking.

bron dermalogica 3 tips voor een stralende huid