Gratis verzending vanaf 50 euro

ETEN GEEFT JE MEER ENERGIE!

Sporten geeft energie, maar wist je dat je ook van eten energie krijgt?

Naast water en zuurstof heeft je lichaam voedingsstoffen nodig die het gebruikt om te bewegen, te denken, te ademen, vet te verbranden en je immuunsysteem sterk te houden.
Je hersenen gebruiken 50% van alle energie die je uit voedsel haalt. Dus na een dag vergaderen of studeren heeft je lichaam de juiste voedingsstoffen nodig. Eigenlijk weten we precies wat we moeten eten, maar weten en doen zijn twee verschillende dingen.

Voorkom de suikerdip.

We kennen het allemaal wel, even heel erg behoefte aan suiker.
We grijpen dan naar snel een zoete snack, zoals een sneetje peperkoek of een glas frisdrank. We voelen ons snel daarna weer beter, maar is het werkelijk zo goed voor ons als we denken?
Simpele suikers of koolhydraten laten je bloedsuikerspiegel snel stijgen. Je lichaam reageert hierop door die snelle stijging weer te stabiliseren. Onnodige verspilling van energie dus. Zorg ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet te veel pieken en dalen bevat.

Om je energieniveau op peil te houden is het belangrijk dat je die dingen eet, die energie geven en geen energie kosten. Energie-gevend voedsel bevat onder andere B-vitaminen, vitamine C, magnesium, ijzer, chroom, koper, co-enzym Q10 en zink.
Fruit, (rauwe) groenten, bonen en (tarwe)kiemen worden door je lichaam opgenomen en onmiddellijk efficiënt gebruikt. Dit is eten dat je energie geeft. Bloemkoolroosjes of een restje van het bonenpotje van gisteravond vallen perfect in de categorie van energie gevend eten maar het zijn niet de meest handige meeneem-etenswaren-voor-op-je-werk. Hieronder vind je enkele handige tips.

Voor een verstandig tussendoortje neem je bijvoorbeeld:

Banaan                                   vitamine B6
Gekookt eitje                         vitamine B5 en B8
Rozijnen                                 ijzer
Pure chocolade                     magnesium
Walnoten                               co-enzym Q10